KunstwerkenOpdracht in aflevering 5

Twee duo's maken een kunstwerk en één van deze kunstwerken wordt tussen zeven andere geplaatst. Wanneer de kandidaten zo een kunstcriticus om de tuin leiden, verdienen ze €2500.

Tags: Vaardigheden, Locals en Creatief

De kandidaten uit groep één gaan vandaag een kunstwerk maken. En wel zó goed, dat later een kunstcriticus uit Adelaide het kunstwerk er niet uit kan halen tussen enkele andere kunstwerken. Er worden twee koppels gemaakt, namelijk de dames en de heren. Ze krijgen 100 dollar om spullen te kopen en vijf uur de tijd. Uiteindelijk moeten ze beslissen, welk van de twee gemaakte kunstwerken ze inzetten voor het spel. Als de criticus om de tuin geleid wordt, verdienen ze €2500 voor de pot.

Marc-Marie en Sander gaan gelijk naar een verfwinkel zonder van tevoren goed na te denken, wat ze gaan maken en nodig hebben. Intussen gaan Isabelle en Yvon op zoek naar een winkel met ijzerwaren. Zij willen een waslijn maken met allerlei voorwerpen eraan.

Sander en Marc-Marie rijden de hele stad door en verzinnen steeds weer andere plekken om naar toe te gaan. Wanneer het duo met een taxi voor de verfwinkel staat, wil Sander naar een boekwinkel en als ze dan weer terug gaan, is de verfwinkel dicht. Later bedenkt Sander dat het wel leuk is om een gedicht te verbranden.

Een gerenommeerd kunstcriticus krijgt nu de opdracht om het kunstwerk van Yvon en Isabelle uit een expositie van zeven kunstwerken te herkennen. Uiteindelijk wijst hij een verkeerd kunstwerk aan, dus is er €2500 verdiend.

Het team met zangers van het voetbalveld krijgt een herkansing voor hun opdracht. Als zij het kunstwerk wel weten te herkennen, verdienen ze alsnog €2500. Helaas kiezen ook zij het verkeerde kunstwerk. Ze staan te kijken als ze zien, wat Yvon en Isabelle gemaakt hebben. De pot komt te staan op €16250.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden