Onverwacht weerzienSeizoen 5, aflevering 3

De kandidaten maken een treinreis met een oude locomotief, waarbij het samenwerken opvallend stroef verloopt. De volgende dag wordt er wel flink geld verdiend tussen de Nederlanders en oud-Nederlanders in Adelaide.

Dag 3

De kandidaten gaan terug naar het vasteland, nadat de executie van Gijs hard was aangekomen. Angela wil voor dag vier graag vier collega’s, drie vrienden en twee mensen die ervan houden om even lekker te stoken. Met deze boodschap laat ze de kandidaten achter in een busje.

Drie kandidaten krijgen die avond een aanbod van een Engelssprekende man. Yvon zal vijf correcte antwoorden extra krijgen bij de test, als ze ervoor zorgt dat de groep geld verliest met de volgende opdracht. Ze mag met niemand over het aanbod praten.

Dag 4

Die nacht wordt Roeland erg ziek. Hij krijgt koorts en erge pijn, maar begint nog met het spel. Ook Jim krijgt een aanbod: Hij kan drie correcte antwoorden cadeau krijgen onder dezelfde voorwaarden als bij Yvon. Hij gaat net als Yvon akkoord met deze deal. Op de ferry krijgt Isabelle hetzelfde voorstel als Yvon en ook zij lijkt hierin mee te gaan.

De kandidaten bespreken de opdracht die ze dan krijgen, uitgebreid na. Er is van alles fout gegaan. Die avond mogen ze zelf koken en er wordt pasta gemaakt. De bekende Nederlanders hebben allemaal zo hun eigen wensen, maar uiteindelijk wordt er gekookt. Marc-Marie maakt een complot met Yvon.

Dag 5

De volgende dag gaan de kandidaten naar het Holland Community Center in Adelaide. Isabelle komt toevallig haar tante tegen in de zaal vol Nederlanders. In de zaal wordt een opdracht gespeeld, waarna Angela de kandidaten meeneemt voor de executie.

Ze heeft echter slecht nieuws. Roeland heeft een dubbele virusinfectie en de dokter vindt het niet verantwoord, als hij het spel verder speelt. Hij verlaat dus het spel, dus er volgt geen test en executie voor de anderen.

© 2023 Ronald van der Velden