Wie is de vijfde mol?Seizoen 5, aflevering 10

In de laatste aflevering kijken de afvallers samen met de finalisten terug op weer een seizoen WIDM. Mol Yvon biecht op, wat ze allemaal heeft uitgehaald om de pot te saboteren. Marc-Marie ontvangt zijn prijzengeld.

Reünie

In de laatste aflevering kijken de kandidaten samen met Angela terug op een schitterend seizoen van “Wie is de Mol”. De afvallers hebben ruim zes maanden na de opnames nog geen idee wat het antwoord is. Jim en Roeland ontmoeten elkaar als eerste.

In een tweede kamer komen Yvonne en Victoria elkaar tegen. Zij bespreken vooral hoe zwaar het spel buiten de opdrachten nog was en hoe ze dat onderschat hebben. Vervolgens komt Gijs bij Victoria binnen en kijken ze terug op de val van Gijs.

Sander komt bij Lottie binnen en samen kijken ze terug op het fanatisme waarmee Sander het spel gespeeld heeft. Isabelle komt bij Marc-Marie binnen en kijkt met hem terug op de chaotisch verlopen communicatie-opdracht.

Tussen de ontmoetingen door, laat Angela enkele mollenacties van Yvon zien. Ze onderdrukte telefoontjes, gaf instructies niet of verkeerd door, deed alsof ze tientallen Nyoman-mensen niet ontmoet heeft of saboteerde af en toe overdreven duidelijk.

Mollenstreken

Bij de koffertjesopdracht heeft Yvon vooral tijd gerekt, de telefoon meegenomen, koffertjes geprobeerd te wisselen enzovoorts maar eigenlijk had ze als mol weinig werk aan die opdracht. Bij de video-opdracht op Goat Island deed ze alsof ze niet op Willems naam kon komen. Bij de duikopdracht was Yvon echt ziek en kon niet duiken, dus vormde ze een extra schakel tussen Lottie en Isabelle.

In de rijst schreef Yvon met ketjap het woord “mol” onder toeziend oog van Isabelle. Bij het lasergamen had Yvon geen sensoren op haar schouders, waardoor ze op minder plaatsen geraakt kon worden dan de anderen.

Aanwijzingen

Bij de muur met verdachten waren de cijfers 4 en 5 (letters D en E) veel groter dan de rest. Yvon stond onder het volgende getal, zodat er eigenlijk “de mol” stond. Op Goat Island was Yvon de enige die geen krokodillenprogramma keek maar Wie is de Mol. Achterop Yvons foto op de bodem van de zee stond het mol-logo. Bij het vliegeren koos Yvon uiteraard de mol-vlieger.

Ten slotte is het tijd voor de prijsuitreiking. Marc-Marie krijgt de pot met €23000 van Angela en dan eindigt de aflevering met een borrel.

© 2023 Ronald van der Velden