Leugen en waarheidOpdracht in aflevering 1

Nog voordat de kandidaten naar Australië vertrekken, wordt in Lisse al de eerste opdracht gespeeld. Iedereen moet één keer liegen en één keer de waarheid spreken, waarna een jury van oud-kandidaten hen beoordeelt.

Tags: Liegen

Dan worden de kandidaten naar een andere kamer geleid. Angela stelt hen voor aan Robin, Sigrid, Nico, Jantien, Ron en George. De kandidaten kiezen steeds een jury van drie. Aan het begin van een beurt komt er €500 bij de teller, die aangeeft hoeveel geld de kandidaat kan verdienen met z’n verhalen. De jury stelt dan twee vragen. De kandidaat moet één leugen vertellen en één keer de waarheid spreken. Als dat lukt, verdient de speler het geld van de teller. Wie aan het begin van zijn of haar beurt “pot” zegt, stelt het bedrag van de teller veilig voor de pot.

Met de opdracht hadden de kandidaten €27500 kunnen verdienen, als ze nooit hadden gepot en alles hadden gewonnen. Yvon gaat de kas beheren en daar komt na deze opdracht slechts €1000 in. Alleen Sander (stopt de 500 euro van Roeland in de pot) en Lottie (verdiende in de laatste ronde geld) hebben geld voor de pot geregeld.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden