Snelle executieSeizoen 5, aflevering 1

In de eerste aflevering vertrekken de kandidaten naar Australië, waar Angela een zware verrassing voor hen heeft. Voor het zover is, wordt echter in Lisse al de eerste opdracht gespeeld.

Introductie door Angela

Tien bekende Nederlanders op avontuur in Australië. Ze weten niet wat ze te wachten staat. Ze weten niet eens of ze de eindbestemming wel zullen bereiken. Maar wat ze wel weten, is dat ze moeten samenwerken om opdrachten tot een goed einde te brengen. En daarmee verdienen ze geld voor de pot. Het geld in de pot is voor degene die het antwoord weet op de vraag: Wie is de mol?

Lisse, 4 weken eerder

De kandidaten ontmoeten elkaar in Lisse en denken gewoon gezellig met elkaar kennis te maken tijdens een borrel. Het spel is echter al begonnen. In Lisse staan grote borden met informatie over alle kandidaten. De kandidaten vertellen de kijker, wat ze in het dagelijks leven doen. Ook bespreken zij, of ze de mol kunnen en willen zijn. Er worden al een hoop grappen over het spel gemaakt en de sfeer is gelijk goed.

Reis

De kandidaten verzamelen rond acht uur op luchthaven Schiphol. Om half twaalf lopen ze rond op het vliegveld van Parijs. De reis gaat verder naar Perth en uiteindelijk landen de kandidaten ’s avonds in Adelaide. De volgende dag stappen ze weer op het vliegtuig voor een binnenlandse vlucht naar Kangaroo Island.

Dag 1

De kandidaten komen aan op Kangaroo Island. Ze moeten al hun persoonlijke eigendommen bij Angela inleveren. Angela vertelt dat de mol een hard spel is, dat dus ook hard gespeeld zal worden. De kandidaten moeten gelijk met haar mee voor de eerste executie. De schok komt hard aan. Om het leed te verzachten, mag iedereen privé een biecht bekijken van twee andere kandidaten.

Dan is het tijd voor de test. De kandidaten krijgen weer twintig vragen over de identiteit van de mol en moeten deze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Dan is het tijd voor de executie, buiten op het vliegveld. Alle kandidaten krijgen een groen scherm, totdat Yvon overblijft. Angela vertelt hen dan, dat er uiteraard nog niemand naar huis moet.

Op het scherm verschijnt na het intypen van Yvons naam, een percentage van 34%. Dat is het percentage goede antwoorden van alle kandidaten. Wanneer bij een volgende executie dit percentage gedaald is, gaan er niet één maar twee kandidaten naar huis…

© 2023 Ronald van der Velden