Zoek de gastOpdracht in aflevering 7

Elke kandidaat moet een eigen opdracht uitvoeren in Montreal. Tijdens de opdrachten zal iemand een aanwijzing komen geven over een locatie en tijd, waar de kandidaten verwacht worden.

Tags: Vermomming, Zoeken en Stad

Angela heeft voor iedereen een baantje. De kandidaten krijgen elk een enveloppe met hun opdracht. Elise gaat tien koffers naar kamers brengen. Chandrika moet veertig sapjes maken. Rene moet vijf paar schoenen poetsen. Ferdi gaat dertig auto’s parkeren en Ron moet tien muziekstijlen draaien als DJ in een platenzaak. Tijdens de klusjes krijgt iedereen een aanwijzing over de plek, waar de kandidaten op een bepaald tijdstip moeten zijn. Als dat iedereen lukt, is er €3000 in de pot.

Het eindpunt is metrostation Bonaventura, waar iedereen om half vijf moet zijn. Een vreemde figuur met pet op laat eerst z’n schoenen poetsen bij Rene, terwijl hij telefonisch met z’n vriendin afspreekt bij dat metrostation. Nadat Elise z’n bagage naar z’n hotelkamer gebracht heeft, vraagt hij haar de weg naar het metrostation. Ook aan Ron vraagt hij de weg in de platenzaak. Bij Chandrika staat hij weer te bellen.

Rene is snel klaar met z’n opdracht en krijgt een telefoon, waarmee hij de anderen kan bereiken. Die zijn echter nog niet klaar en hebben dus nog geen telefoon. Als eerste kan hij Elise bereiken en die heeft twee tips: Een straatnaam en “iets met Bonaparte”. Rene zelf weet helemaal niets en probeert de anderen te bereiken. Ron beseft pas na de opdracht dat hij een hint gehad heeft en weet de stationsnaam nog.

Ten slotte heeft iedereen elkaar gesproken en besloten om naar het juiste metrostation te gaan. Ron zegt echter half zes in plaats van half vijf. Als de tijd om is, zijn alleen Chandrika en Rene op het juiste perron aangekomen. De persoon die aanwijzingen gaf, is daar en vraagt hen of ze hem herkennen. Ze hebben niet door dat het George is, de mol uit het vorige seizoen. Rene en Chandrika mogen omstebeurt twee minuten met hem praten in een taxi. De opdracht is helaas mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden