Schapenhoeders en familieSeizoen 3, aflevering 7

Jantien en John gaan samen schapenhoeden, terwijl de rest via een verborgen camera elkaar in de gaten houdt. De volgende dag volgt een eenvoudige opdracht met een belangrijke prijs.

Dag 13

De kandidaten zijn moe. Op de camping van Evora hebben ze tot diep in de nacht gepraat over de executie van Karen. Veel kandidaten zijn nu hun mol kwijt. Angela wil een duo dat ze nog niet gehad heeft en had zelf John en Jantien in haar hoofd. Zij worden weggestuurd en de rest heeft nog heel even de tijd om na te denken, hoe goed ze elkaar kennen.

Na afloop van de opdrachten komen de kandidaten weer bij elkaar op het terras om elkaars opdrachten na te bespreken.

Dag 14

De kandidaten rijden ’s ochtends naar Evoramonte, waar Angela hen opwacht bij een kerkje. Daar gaat een korte opdracht gespeeld worden die uiteindelijk heel waardevol blijkt te zijn. Na afloop volgt een ontmoeting met alle bekenden, die uiteraard ook mogen vertellen of hun kandidaat de mol kan zien.

Dan volgt de test. Veel kandidaten moesten de afgelopen twee dagen snel een nieuwe mol kiezen en daar zoveel mogelijk informatie over verzamelen. De executie wordt dit keer ook bijgewoond door alle bekenden. Jantien blijft en Ellen ook, dus twee mensen gaan alvast met lege handen naar huis. Ook John krijgt een groen scherm, evenals George. Harry krijgt ook al een groen scherm en dan blijft alleen Prince over… Hij krijgt ter controle inderdaad een rood scherm en gaat met zijn vriendin mee naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden