Bagagebrand en hartkloppingenSeizoen 3, aflevering 4

De kandidaten gaan de bergen rond Caramulo in. Ze gaan op zoek naar het midden van een driehoek, moeten een waterval oversteken met een touwbrug en zien bagage in vlammen opgaan.

Dag 7

De kandidaten zijn in Caramulo. De groep lijkt hechter te worden, maar dat is schijn… Ze hebben allemaal de geheime enveloppes geopend en hun brief gekregen. Een aantal kandidaten heeft het daarin genoemde telefoonnummer gebeld en kreeg weer een brief.

Doordat je één van de eerste was die belde, kun je een vrijstelling verdienen. Dan moet je één opdracht waar je morgen of overmorgen in zit onopvallend laten mislukken. Als je de inhoud van deze brief met anderen bespreekt, dan vervalt jouw kans op een vrijstelling.

De kandidaten gaan na de eerste opdracht verder de bergen in met hun slaapspullen, richting Monte Carvalhal. Daar ontmoeten ze Harry en Ellen die naar een steengroeve zijn geweest. Zij vertellen over opdracht twee. De overige kandidaten geloven er helemaal niets van. Karen is vooral boos over de opdracht (niet vanwege haar bagage) en wil ermee stoppen (“Dan doen ze het maar zonder mol”).

Dag 8

Op de achtste dag krijgen de kandidaten van Angela de rugzakken van Karen en Jantien terug. De verbrande rugzakken waren gelukkig niet gevuld met bagage. Niet getoond wordt, hoe Angela excuses maakt aan een aantal kandidaten. Prince vertelt in een klein filmpje, dat daarmee wat hem betreft alles klaar was.

Na een avontuurlijke opdracht waarbij nog €6000 wordt verdiend, is het die avond weer tijd voor de test. Na een aantal zware dagen moet weer iemand naar huis gestuurd worden. Harry krijgt een groen scherm, daarna Karen, Ellen, George en Kerstin ook. Jantien krijgt het zesde groene scherm. Prince het zevende en John het achtste…

Angela legt uit dat enkele kandidaten een vrijstelling aangeboden heeft gekregen en een opdracht moest laten mislukken. Dat is goed gelukt en aangezien iedereen een groen scherm krijgt, heeft één van de kandidaten z’n vrijstelling hard nodig gehad. Wie dat is, wordt echter niet bekend gemaakt.

© 2023 Ronald van der Velden