De ronde van PortugalSeizoen 3, aflevering 3

In de derde aflevering onderscheppen de kandidaten een berg geld in Vila Real, ze beklimmen een berg uit de ronde van Portugal en ze blijven de halve nacht wakker voor een vrijstelling.

Dag 5

De dag begint in Vila Real. Het afscheid van Paméla is zwaar gevallen en de andere kandidaten realiseren zich, dat het menens is. Na de opdracht met de geldwagen zien we weer, hoe iedereen zijn geheime enveloppe opende en wat er in de brief stond.

Beste Jantien, ondanks het uitdrukkelijke verbod van Anegla, heb je toch de envelop opengemaakt. Bel dit geheime telefoonnummer en spreek je naam in op het antwoordapparaat. Je krijgt vanzelf meer instructies. Misschien heb ik iets voor je in petto. De mol. Kerstin loopt eigenwijs naar het huis van de eigenaar van het hotel om een telefoon te lenen en spreekt haar naam in op het antwoordapparaat. Ook Ellen heeft het nummer gebeld evenals Harry en Jantien.

Dag 6

De kandidaten rijden met de auto naar Mondim de Basto, waar de ronde van Portugal gereden wordt. Bovenaan de berg die ze beklimmen, staat een kerkje waar iedereen de test moet maken.

Eén kandidaat heeft de test als slechtst ingevuld. Voorlopig is het spel echter voor niemand afgelopen want er is nog één opdracht te doen. Daarmee worden belminuten gewonnen en die worden verdeeld onder alle kandidaten met kinderen én George, die z’n moeder mag bellen.

Dag 7

De uitslag van de test wordt pas op de zevende dag bekendgemaakt. Kerstins naam wordt als eerste ingetypt en zij krijgt een groen scherm. De vrijstelling had ze dus niet nodig gehad. Daarna gaat Dick en hij krijgt een rood scherm.

© 2023 Ronald van der Velden