Wie is de derde mol?Seizoen 3, aflevering 11

Pas in de laatste aflevering wordt de uitslag van dit seizoen bekendgemaakt. Samen met de afgevallen kandidaten kijken de finalisten terug op een spannend seizoen WIDM.

Reünie

De kandidaten komen één voor één in de studio bij Angela aan tafel om te praten over hun afscheid uit de serie. Voor de camera vertellen ze omstebeurt, wie zij nu denken dat de mol is. Samen kijken ze naar de laatste minuten uit aflevering tien en dan komen de drie finalisten de studio binnen. Alle drie ontkennen ze de mol te zijn en dan worden de beelden vertoond waarin de kandidaten landen. Helaas… door een navigatiefout van de piloot, zijn de kandidaten 7km verderop geland.

Angela ontmoet de kandidaten vlakbij hun landingsplaats. Daar feliciteert ze John met zijn overwinning: Hij krijgt de pot van maar liefst €57300. Dan is het tijd dat de mol zich bekendmaakt en op dat moment steekt George zijn handen lachend in de lucht. Dat betekent dat Jantien helaas met lege handen naar huis gaat.

Mollenstreken

Dan volgen de mollenstreken. Bij het abseilen begon George gelijk maar te praten over hoogtevrees, wat hij zichzelf erg overtuigend had aangepraat. Het spel van de portvaten verliep al snel erg rommelig en John hoefde alleen maar mee te lopen zonder keuzes te maken. Tijdens de treinreis probeerde hij anderen aan het gapen te maken maar Jantien trapte daar niet in. Hij vergat opzettelijk Ali Albazzaz in te vullen op de laptop en daarom mislukte de opdracht alsnog.

Bij de watersport-opdracht in Regatta maakte hij zoveel mogelijk meters, want hij wist al dat het voor Dick op die manier moeilijker zou worden. Vlak voor de opnames van de serie, werd George op de Loosdrechtse plassen getraind in waterskiën.

Bij de opdracht met de geldwagen, gaf George niet zijn echte positie door. Toen hij toch het geld kreeg, vroeg hij de weg en rende vervolgens de andere kant op. Een deel van zijn verdiende geld heeft hij in de prullenbak gegooid en na een toiletbezoek rende hij naar het eindpunt. Bij het fietsen lukte het hem zogenaamd niet om hem in de juiste versnelling te krijgen en deed vervolgens alsof hij onwijs z’n best deed. Bij de opdracht “Het midden” liep hij lekker rustig naar beneden maar zocht niet actief mee. Nog steeds durfde niemand op hem te stemmen…

Bij het parallellen probeerde George zó te treuzelen, dat Jantien in tijdnood zou komen. Enkele weken geleden is hij in Utrecht getraind om zijn hartslag te beheersen. Tijdens de kidnap hield hij de hele tijd zijn mond en rende rustig achter iedereen aan. Bij het partnerspel wachtte hij rustig af, al wist hij precies welke quote bij wie hoorde. Bij de “fotokerk” deed hij gewoon zijn best als kandidaat.

Na de rondleiding door Evora wordt George gebrieft en krijgt precies de antwoorden op de vragen die hij ook echt moet weten omdat zijn medekandidaten hem die vertelden. De estafette was erg lastig te saboteren want hij moest sowieso het koffertje pakken. Het lukte hem niet om de codes te verwisselen dus slaagde de opdracht. Bij de ondervraging laat George uiteraard bijna alle informatie los.

Bij het onderhandelen zet George alles op alles om te zorgen dat niemand een gesprek met de mol krijgt. Uiteraard belde hij die avond met helemaal niemand. Het spel met de ondergrondse kamers vond George helemaal geweldig, maar ook hier durfde hij zogenaamd niet. Op het schateiland pakte hij eigenwijs de tweede fles.

Uiteindelijk had Jantien 25 van de 40 vragen goed in de laatste test en John had er 32, dus hij werd echt winnaar met afstand. Maar iedereen heeft de hele serie George onderschat. Er volgt een serie shots waarin de kandidaten uitspreken dat George niet de mol is. Zoals Jantien zei: “Ik kan me niet voorstellen dat het programma in handen is van George”.

Dan is het tijd voor felicitaties. €57300 zou het bedrag in de pot moeten zijn dat hij wint, maar hij brengt slechts €42300 mee. George legt tot ieders verbazing het resterende bedrag op tafel. Bij een zogenaamd mislukte goochelopdracht tijdens de eerste afleveringen, drukte hij €5000 achterover maar niemand geloofde dat de mol het gedaan had. Op dag 17 bij de estafette lagen de tassen bij hem dus kon hij gemakkelijk €10000 afpakken. Het totale bedrag van €15000 gaat dus in de pot van volgend jaar. John krijgt een geldkoffer met €42300.

© 2023 Ronald van der Velden