SchateilandSeizoen 3, aflevering 10

John, George en Jantien lossen een ondergrondse puzzel op en gaan daarna op zoek naar geld op een eiland voor de kust van Peniche. Dan is het tijd voor de ontknoping, maar niet voor de kijker...

Dag 19

De laatste dagen voor de finale en nog twee opdrachten te gaan. In de pot zit €54300 euro. De kandidaten hebben nog twee dagen de tijd om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de mol, voordat ze de laatste test maken.

De kandidaten gaan vanuit de haven van Peniche op weg naar de laatste opdracht, waar voor het allerlaatst geld verdiend kan worden voor de pot. Ze varen naar Ilha da Berlenga en duiken het water in voor de allerlaatste opdracht. Hun laatste nacht zullen de kandidaten ook hier doorbrengen. Ze gaan er eten, kamperen en genieten van de sterrenhemel. Bij het kampvuur bespreken ze de acht afvallers.

Dag 20

Voor de laatste test zijn de kandidaten weer terug in de stad waar het spel drie weken eerder begon. John gaat inzetten op George, George op Jantien en Jantien ook op George. De test gaat over alles wat de kandidaten de afgelopen weken gedaan hebben. De kandidaten gaan daarna naar de luchthaven van Porto.

Op het einde van het programma gaan de kandidaten een duosprong maken met een parachute. Het spel is gespeeld. Eerst is het tijd voor een bijzondere executie. De kandidaten zullen landen op hun eigen vlak: Rood voor de verliezer, groen voor de winnaar en het mol-logo voor de mol. De uitslag wordt echter pas in de volgende uitslag getoond.

© 2023 Ronald van der Velden