PropvolOpdracht in aflevering 2

Een groepje moet met een loods vol rekwisieten, zes street-art afbeeldingen uitbeelden. Het andere groepje moet deze schilderingen in een woonwijk zoeken en fotograferen.

Tags: Creatief, Foto's, Zoeken en Stad

Een deel van de groep (Nabil, Jurre, Ranomi, Annick en Sander) ontmoet Rik in een bedrijf dat rekwisieten verhuurt voor films, series en evenementen. De anderen zijn naar de wijk Woodstock in Kaapstad die bekend staat om street art.

Degenen in het bedrijf moeten duidelijk gaan maken welke zes muurschilderingen gefotografeerd moeten worden, door ze uit te beelden met de voorwerpen in het bedrijf. Er is ook een letterbak die gebruikt kan worden. Elke juiste foto van het team in Woodstock is 250 euro waard en ze krijgen drie kwartier de tijd. Maximale opbrengst is 3000 euro; dat wordt later duidelijk.

Er zijn wel strenge regels. De eerste groep mag maar zes foto’s sturen naar het andere team en die kandidaten mogen op hun beurt ook slechts zes foto’s terugsturen. Van de letterbak mogen ze maar drie letters per foto gebruiken.

Langzaam ontstaat er chaos. De foto’s worden niet al te best geïnterpreteerd door het tweede team. Omdat die opsplitsen, sturen Daniël en Froukje foto’s van muurschilderingen waar Soy en Anke het niet mee eens zijn of die zelfs al gestuurd zijn. Maar ook wanneer ze met z’n vieren stemmen, staat het eerste team verbaasd dat er wederom een foute foto binnenkomt.

Als de tijd om is, heeft Rik in de fabriek zes dozen. Voor elke correcte foto mogen ze er één openmaken en daarin zal een rebus zitten. De zes rebussen samen vormen een zin die nog 1500 euro waard is. De doos die ze kiezen, bevat de rebus “LEVER+T” (met een afbeelding van een lever) maar hun zin “Deze opdracht levert 250 euro op” is fout. De zin was “DEZE REBUS LEVERT DUBBEL GELD OP”. Helaas hebben ze wel gelijk – ze verdienen 250 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden