Gulden middenwegOpdracht in aflevering 1

Vijf duo's zitten opgesloten in kisten die door Kaapstad verspreid staan. Als omstanders hen helpen, kunnen ze de vragen beantwoorden die hun slot ontgrendelen. Elk duo dat de juiste eindlocatie bereikt, verdubbelt de inzet van deze opdracht.

Tags: Elkaar kennen, Communicatie, Locals, Quizvragen en Stad

De kandidaten zitten in duo’s opgesloten in grote houten kratten die verspreid staan door Kaapstad. Ze kunnen door middel van walkie-talkies met elkaar praten. Rik stuurt hen een Whatsapp-bericht om het spel uit te leggen: hoe meer kandidaten hij binnen drie kwartier treft, hoe meer geld verdiend wordt. Een duo is 250 euro en elk volgend duo verdubbelt dat bedrag, tot maximaal 4000 euro.

Om te ontsnappen moeten ze achterhalen welke kleur vragen ze moeten beantwoorden. Er hangen allerlei vragen in verschillende kleuren in de kratten. Aan de buitenkant van de kist staan gekleurde stippen. Ze hebben hulp van de buitenwereld nodig – al is het alleen maar omdat het binnenin de kisten donker is.

Jurre en Sarah zien als eerste het licht, wanneer een stel langs hun kist wandelt en op het geroep afkomt. Ze beseffen dat ze van alle gekleurde vragen in hun kist, de drie vragen met de juiste kleur moeten beantwoorden om te ontsnappen. Ze laten daarom de omstanders de gekleurde stippen tellen.

Soy zit met Annick opgesloten, Sander met Anke, Ranomi met Nabil en Froukje met Daniël. Jurre en Sarah beantwoorden hun vragen als eerste goed en weten de kist te openen. Aan de buitenkant zit een kleiner kistje waarvan ze de sleutel binnen al gevonden hebben. Daaruit komt een grote kaart van Kaapstad tevoorschijn. Op deze kaart moeten ze de locaties van de vijf kisten met elkaar verbinden; op de kruising van alle lijnen is Rik.

Even later weten Anke en Sander ook te ontsnappen, evenals Daniël en Froukje. Maar hoe meer kandidaten er buiten komen, hoe minder er reageren op de achterblijvers die hun vragen nog proberen te beantwoorden. Twee duo’s denken naar VOC Vegetable Garden te moeten.

Maar daar vinden ze de kist waar Ranomi en Nabil nog in zitten. En dan vragen ze zich ernstig af of dat nou wel de bedoeling was. Rik komt aanlopen met het verlossende woord: ze staan goed, dus is 500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden