De tijd zal het lerenSeizoen 22, aflevering 1

De kandidaten van Wie is de Mol seizoen 22 zijn net geland in Albanië: Een land in de Balkan, net boven Griekenland aan de Ionische en Adriatische Zee. Ze zijn op weg naar het noorden, naar Shkodër, een oude handelsstad omringd door veel groen en prachtige meren. En daar begint hun intensieve zoektocht naar de mol. En dat is nog maar het begin van hun reis, waarbij ze met opdrachten geld moeten verdienen voor de pot. Maar de mol is er veel aan gelegen om de boel te saboteren. Wie lukt het om de mol te ontmaskeren, degene die liegt en bedriegt? En wie is de mol?

Dag 1 (Shkodër)

De elf deelnemers ontmoeten elkaar bij het kasteel van Rozafa voor een eerste opdracht. Na afloop heeft Rik goed nieuws voor ze: Bij dit kasteel mogen ze een nachtje blijven eten en kamperen! De tentjes staan al klaar en er wordt heerlijk eten gebracht. De tenten zijn al verdeeld voor Kim-Lian het doorheeft dus zij slaapt alleen.

Dag 2 (Shkodër)

De volgende ochtend wordt de uitslag van de tweede opdracht bekend gemaakt, die in het donker bij het kasteel gespeeld is. Eindelijk wordt er geld verdiend en Welmoed komt het direct bij Rik opeisen. Hila steekt daar echter een stokje voor en bij een stemming wint zij het penningmeesterschap.

Dan moet iedereen de test maken. Hier blijkt dat Welmoed en Laetitia nog een joker hebben die niet door het andere team werd weggespeeld. Vervolgens heeft Rik een grote verrassing in petto waarbij zelfs de kijkers een rol zullen spelen. Dan volgt de executie: Groene schermen voor Arno, Sahil en Kim-Lian; het eerste rode scherm gaat naar Suzanne. Bij vertrek krijgt ze een uitnodiging voor een gemaskerd bal en de ontmaskering van de mol…

© 2023 Ronald van der Velden