IntrappenOpdracht in aflevering 9

De finalisten leggen een route af per step, fietsend en lopend. Langs het parcours zijn survival-activiteiten en dilemma's te vinden die geld op kunnen leveren.

Tags: Survival, Route, Rijden, Fietsen en Dilemma's

De drie dames wandelen in de bossen bij het middeleeuwse Loket, waar ze Rik tegenkomen die met een aantal steps staat te wachten. Ze gaan naar de rotsen van Svatos, over een mooie route langs een rivier. Als ze alle drie binnen drie kwartier bij de finish aankomen, verdienen ze 100 euro voor de pot. Onderweg kunnen ze extra geld verdienen (tot aan 1750 euro), maar dan moeten ze alsnog op tijd zijn.

Bij de start staat een sleutelkastje, waar een driecijferige code voor nodig is. Pas na enkele honderden meters steppen, komen ze bij een bordje met de bijbehorende cijfercode en de boodschap dat er 150 euro in het kluisje zit. Rocky besluit snel terug te steppen om dit bedrag op te halen.

Aan de overkant van een touwbrug over de rivier zou 350 euro liggen. Renée besluit dat zij ook iets cools wil doen en begint aan de touwbrug. Dat gaat niet heel soepel en Rocky en Charlotte betwijfelen of dit niet teveel tijd gaat kosten. Rocky stelt voor om de touwbrug te laten zitten; Renée moet terugkomen terwijl de anderen alvast verder steppen.

Bij een volgend bordje mogen ze hun step inleveren voor 50 euro per stuk, als ze bereid zijn om lopend verder te gaan. Ze weten dat de route in totaal zo’n zes kilometer is, dus lopen is geen optie. Ze mogen verderop een mountainbike kopen voor 100 euro en anders moeten ze alsnog lopend verder.

Dan komen ze bij een loodsteile ladder waaraan bovenin 300 euro hangt. Renée wil alsnog deze opdracht uitvoeren, maar nadat ze gezekerd is, geeft ze al direct op. Charlotte neemt het van haar over en weet wel relatief snel het geldbedrag te bereiken. Ze komen weer bij een sleutelkastje en fietsen snel verder op zoek naar informatie.

In het kistje blijkt 200 euro te liggen en wederom gaat Rocky terug, terwijl Renée en Charlotte verder fietsen. Zij komen bij een hangend net waar bovenin ook 200 euro zou hangen. Renée denkt dat driemaal scheepsrecht moet zijn en beklimt het net. Charlotte hoeft verderop slechts een steile berg op te rennen om met 300 euro terug te keren.

Dan volgt een aanbod, op nog één kilometer voor de finish: De mountainbikes inleveren voor 100 euro per stuk, of fietsend verder naar de finish. Charlotte ziet dat hardlopend wel zitten, maar de andere twee blijven op hun fiets zitten. Ze zijn al snel bij de finish en dan besluit Rocky Charlotte op te halen. In totaal is 1050 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden