In vuur en vlamOpdracht in aflevering 4

Boven een meer hangen kokertjes met geld en mingeld. Om ze te pakken moet een fakkel op een vlot ontstoken worden. Daarna moet het vlot onder de kokers gepositioneerd worden.

Tags: Duiken en Water

Rik wacht de groep op bij Velká Amerika, een schitterende kloof met onderin een blauw meer. Boven het water hangen kokertjes met geld dat binnen drie kwartier verzameld moet worden om maximaal 2000 euro te verdienen. Er is vuur nodig om de touwen door te branden waaraan ze hangen, en een vlot om bij de touwen te komen.

Het vlot ligt nog met sloten vastgemaakt en onder het vlot bevindt zich informatie over welke kokers plus- en min-geld bevatten. En onder water bevinden zich ook attributen die nodig zijn om de opdrachte te laten slagen.

Marije, Lakshmi, Rocky en Charlotte gaan als eerste het water in. Bij het vlot hebben ze binnen no-time alle sleutels verzameld. Joshua duikt onder het vlot en vindt daar de plattegrond met de bedragen. Er zijn drie kokers met mingeld.

Charlotte heeft als eerste een vlotje losgemaakt waarop Splinter een brandende fakkel legt. Ze vaart het vlotje naar Joshua die op het grote vlot de grote fakkel aansteekt. Nu moeten de vijf kandidaten op de wal, met hun touwen het vlot onder de juiste kokertjes trekken.

Het lukt de groep om vijf kokers los te branden en naar het mandje bij Splinter te brengen. Maar dan duikt Charlotte ook nog naar de plattegrond en beweert dat de verkeerde kokertjes losgemaakt zijn. De groep besluit Marije en Joshua te vertrouwen en te stoppen met de opdracht. Rik opent de kokers en inderdaad – er is maar liefst 2000 euro verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden