Symbolisch bedragOpdracht in aflevering 2

Twee duo's rijden in snelle vrachtwagens een testparcours en maken foto's van symbolen. Twee andere duo's moeten met andere vrachtwagens op een parkeerplaats deze symbolen herkennen en omver rijden.

Tags: Communicatie, Vaardigheden, Foto's, Route en Rijden

De groep reist naar het testterrein van Tatra, een Tsjechische autofabrikant. Twee duo’s moeten in vrachtwagens de juiste borden omver rijden om geld te verdienen voor de pot. Wat de juiste borden zijn, moeten de anderen achterhalen door tijdens een testrit foto’s te maken. Maar die testrit is een bumpy ride. De foto’s moeten gedeeld worden met de communicator die aan de rand van het speelveld in een eigen truc zit. In totaal kan 6 keer 350 euro verdiend worden, maar elk verkeerd omgereden bord kost 350 euro.

Joshua wil samen met Renee; Charlotte gaat met Rocky. Deze duo’s gaan de testritten maken. Florentijn wordt de communicator. Splinter doet de communicatie en aanwijzingen voor Erik; Marije geeft de aanwijzingen door aan Lakshmi.

Tijdens de testrit staan borden in het bos. Op de voorkant staat een symbool; op de achterkant staat aangegeven of het bord wel of niet correcte informatie bevat. Rocky en Charlotte besluiten om tijdens de eerste ronde alleen te onthouden, welke borden gefotografeerd moeten worden.

Het eerste symbool dat gezien is, wordt door Marije herkend en zij geeft aanwijzingen aan chauffeur Lakshmi. Splinter herkent het tweede symbool en zet Erik aan het werk. De aanwijzingen volgen elkaar nu snel op en in de duo’s beginnen irritaties en verdenkingen te ontstaan.

Als de tijd om is, heeft Florentijn naar eigen zeggen elf bordjes doorgegeven. Toch zijn er maar zes geld waard, de rest kost geld. Rik ziet dat er acht bordjes omgereden zijn: hij telt vijf goede borden en drie foute, dus is er slechts 700 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden