VoorbeeldSeizoen 21, aflevering 2

Niets in Wie is de Mol is zo ontnuchterend als het vertrek van de eerste afvaller. Natuurlijk weten de kandidaten wel dat dit avontuur een afvalrace is. Maar het besef daalt pas in na de eerste test en executie. Net als de vraag of je eigenlijk wel de juiste strategie hebt. De vastberadenheid om alles open en eerlijk met elkaar te delen, maakt plaats voor onderling wantrouwen. En dat gevoel wordt alleen maar sterker als de kandidaten een bezoek brengen aan het kenmerkende cultuurlandschap van Moravië.

Dag 3 (Mikulov)

Bij het hotel blikken de kandidaten terug op de executie van Remco. Splinter heeft er zelfs over gedroomd. Om geld te verdienen neemt Rik de kandidaten mee naar twee schitterende oude gebouwen: Het kasteel Valtice en het klooster van Loucky. Die avond ontvluchten Joshua en Splinter het hotel om informatie uit te wisselen. Splinter zit vol op Joshua maar Joshua wil oprecht voorkomen dat hij het spel moet verlaten. In ruil wil hij dat Splinter volhoudt dat hij op Joshua zit en de test overleeft heefd, om zo de verdenking op Joshua te houden.

Dag 4 (Koprivnice)

Voor de laatste opdracht en de test, gaat de groep naar Koprivnice waar de fabriek van vrachtwagenfabrikant Tatra staat. In snelle vrachtwagens kan nog wat geld verdiend worden voordat de tweede kandidaat het spel moet verlaten. In de fabriekshal zijn er groene schermen voor Renee, Joshua en Rocky. Het rode scherm blijkt voor Erik.

© 2023 Ronald van der Velden