MoltainbikenOpdracht in aflevering 1

In duo's wordt een estafette gereden langs wetenswaardigheden over de kandidaten. De informatie wordt doorgegeven zodat het laatste duo tien vragen kan beantwoorden.

Tags: Communicatie, Route, Fietsen en Leren

De groep ontvangt bericht van een hotelmedewerker: “Moravië is een heuvelachtig gebied. In deze wijnstreek van middeleeuwse stadjes en dorpen, Romaanse bouwwerken en kastelen die verwijzen naar de vroegere heersers van het gebied, gaan jullie een moltainbiketocht maken. Als je de tocht helemaal fietst, kost dat 45 minuten. Jullie krijgen een uur de tijd voor deze opdracht.”

Er moeten vijf duo’s gemaakt worden die een estafette gaan fietsen. Onderweg komen ze weetjes tegen. Op elk wisselpunt moet de informatie doorgegeven worden aan het volgende duo. Op het einde van de route krijgt het laatste duo tien vragen. Jullie mogen beslissen: Per goed beantwoorde vraag 100 euro voor de pot. Of alles of niets: 2000 euro als alle vragen goed beantwoord zijn en anders niets.

Joshua en Erik gaan als eerste. Joshua vertrouwt zichzelf niet met teveel informatie en wil dus graag aan het begin van de route zitten. Al snel komen zij het eerste weetje tegen: “Als Florentijn en Ricky naar een tijd in het verleden mochten afreizen, zou dat het dino tijdperk zijn.” Verderop lezen ze: “Renée vindt het echt vervelend om een sinaasappel te pellen.”

Zo komen ze nog een aantal weetjes tegen over Remco, Lakshmi en Charlotte. Dan komen ze Marije en Charlotte tegen. Die begrijpen al direct dat de weetjes uit de vragenlijst voor alle deelnemers komen. Als alle informatie is overgedragen, mogen ze zelf gaan fietsen. Zij komen onder andere te weten, dat Renée en Joshua het beiden lekker vinden om benzine te ruiken.

Met nog 39 minuten op de klok komen ze bij Splinter en Lakshmi tegen. Ze adviseren om de weetjes te bundelen, zodat ze makkelijker te onthouden zijn. Het volgende duo fietst langs nog meer hints naar Renée en Rocky en die brengen hun informatie naar Florentijn en Remco. Die hebben duidelijk moeite met het opslaan van de overdosis aan informatie. En ze zijn zo druk met oefenen, dat ze pas later beseffen dat ze langs allerlei borden met nieuwe informatie gefietst zijn.

Als ze bij Rik aankomen, zien ze dat de tien vragen alle tien ongeveer hetzelfde zijn: Wie van de kandidaten wilde wel of niet de mol zijn? Dat lijken ze vrij goed te hebben onthouden: Ze beantwoorden negen van de tien kandidaten correct en verdienen dus 900 euro. Ze hebben notabene de vraag over Remo zelf fout beantwoord. De pot komt op 1350 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden