GelijkSeizoen 21, aflevering 1

Een goed begin is het halve werk. De kandidaten zijn nog maar net aangekomen in Moravië in het oosten van Tsjechië, of de mol heeft zijn slag al geslagen. Als ze het nog niet wisten, dan weten ze het nu: De mol staat op scherp. Steeds als de kandidaten met opdrachten geld proberen te verdienen voor de pot, zal de mol de boel saboteren om de winst zo laag mogelijk te houden. En dus hebben de kandidaten elkaar hard nodig om de opdrachten tot een goed einde te brengen en de pot flink te spekken. Maar ze zijn ook elkaars tegenstander want iedereen wil degene zijn die de mol ontmaskert en de pot mee naar huis neemt. Wie zal daarin slagen? Wie is degene die aan het einde van de reis het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de mol?

Dag 1 (Jaroslavice)

De reis door Tsjechië begint in de streek Moravië, waar de kandidaten hun eerste opdracht ieder in een eigen kamer moeten spleen. Daarbij leren ze ook voor het eerst hun medekandidaten kennen. En ook de mol, die hun vertrouwen en inschattingsvermogen op de proef stelt…

Dag 2 (Mikulov)

Bij het ontbijt presenteert Lakshmi zich als een dolenthousiaste penningmeester. Een mooie kans voor Splinter om goed te observeren en uit zijn tas een roze kistje te toveren. Plotseling werpt Erik zich ook als kandidaat op en zonder stemming wordt hij aangewezen. Dan komt een medewerker een envelop met bericht brengen voor de derde opdracht.

Bij het kasteel van Mikulov wordt de eerste test gemaakt. In de tuin van het kasteel wordt bij zonsondergang de eerste executie uitgevoerd. We zien groene schermen voor achtereenvolgens Splinter, Charlotte en Lakshmi. Maar Remco krijgt een rood scherm en moet de groep verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden