FinaleSeizoen 20b, aflevering 8

Wie is de Mol? Vanavond krijgen we eindelijk antwoord op die vraag. Wie probeerde de stand van de pot zo laag mogelijk te houden door opdrachten te laten mislukken? Wie saboteerde het spel van medekandidaten achter ieders rug om? Is het Jeroen of is het Nikkie? Eén ding weten we zeker: Tygo is niet de mol. Maar is hij verliezend finalist of is hij de winnaar? Het is tijd voor antwoorden. Dit is de ontknoping van het jubileumseizoen van Wie is de Mol!

In het Vondelpark kijken de tien deelnemers op veilige afstand van elkaar terug op het jubileumseizoen, waarin Jeroen uiteindelijk door Nikkie werd ontmaskerd als mol. Zij verdient de pot van 12580 euro en schenkt deze volledig aan het KWF.

Molacties

  • Bij de spiegels met teksten grapt Jeroen dat hij al een dag langer bezig is met het spel. Omdat sommige kandidaten twijfelen over hun plek, kan hij gemakkelijk op een foute plek gaan staan.
  • Bij de eerste keer dat Jeroen achter de rug van de kandidaten jokers pakt, wordt hij door Nikkie gezien. Maar die weet pas na zeven afleveringen écht zeker, wat ze die dag gezien heeft.
  • Bij het stenen sjouwen wil Jeroen graag zware, gevulde manden en klaagt daarna een hoop. Zo leidt hi jook nog eens Tygo af, die een belangrijk wisselpunt over het hoofd ziet.
  • Jeroen wil bij het lasergamen graag als laatste zodat hij afgeschoten kan worden en die positie wordt hem gegund. Maar als hij beseft dat de kist erg weinig waard is, gebruikt hij de kans om juist heel trots het eindpunt te bereiken.
  • Bij het sleutelbos houdt Jeroen heel opvallend honderd euro achter, met als idee “Dat zou de mol nooit doen”. En dan helpt Ellie hem ook nog even uit de brand.
  • Bij het sluiten van de rode luiken, heeft Jeroen een Italiaans zinnetje uit zijn hoofd geleerd waarmee hij de locals kan vragen om de luiken weer te sluiten.
  • Bij het schilderen geeft Jeroen – voor zijn doen als radio-DJ – een opvallend slechte beschrijving van de details in het schilderij.
  • Bij Follow the Money wist Jeroen al wat de bedoeling was. Zodra Rik de vraag over de drie oud-mollen stelt, herhaalt Jeroen vooral de foute antwoorden die zijn medekandidaten geven.
  • Bij de routebeschrijving rond Pisa wist Jeroen welke envelop hij moest pakken. Ron houdt het tempo verder lekker laag.
  • Bij de opdracht op Elba wil Jeroen vooral dat er op aanwijzingen gefocust wordt en niet op geld (zoals Peggy wil). En het lukt hem om ervoor te zorgen dat Patrick en hij beide telefoons meenemen.
© 2023 Ronald van der Velden