Déja vuSeizoen 20b, aflevering 7

Na de zoektocht op Elba en de dubbele executie is de groep geslonken tot vier kandidaten: Tygo, Nikkie, Peggy en Jeroen. Zo vlak voor de finale zou je verwachten dat ze inmiddels wel voor ogen hebben wie de mol in hun midden is. Maar sommigen weten niet meer waar ze aan toe zijn na het vertrek van Patrick en Ron. Terug in het landhuis proberen ze de feiten weer op een rijtje te krijgen. Misschien hebben ze wat aan een groed gesprek met een deskundige, of aan belangrijke informatie voor de test. En vlak voor het einde van de reis probeert de mol opnieuw opdrachten te saboteren. Misschien dat daardoor het laatste puzzelstukje op z’n plek valt.

Dag 13, Bolgheri

De groep is weer terug in het landhuis in Bolgheri. Daar vlakbij staat de ruïne van een oude abdij waar een opdracht op ze wacht die verdacht veel lijkt op “Achter je rug” van de eerste aflevering. Na afloop blijven ze helaas met weinig informatie en geen extra geld achter. En dan moeten ze al aan de slag voor een test en executie!

Het blijkt dat elke kandidaat op een ander zit. Nikkie krijgt een groen scherm, net als Tygo. Dan gaat de race dus nog tussen Peggy en Jeroen. En als Peggy afvalt, schrikt Tygo die haar verdacht zich dood.

Dag 14

De volgende dag worden er nog twee opdrachten gespeeld om geld te verdienen én informatie te verdienen voor de finale test. Op een lang zandpad wordt met letters gespeeld en in een oude mijn wordt de communicatie tussen het drietal nog even op de proef gesteld.

Dag 15, La Foce

Op een schittend landgoed wordt de laatste test gespeeld en buiten maakt Rik een deel van de uitslag bekend: Nikkie is niet de verliezer, Jeroen is niet de winnaar en Tygo is niet de mol. Maar wie speelde dan wel welke rol?

© 2023 Ronald van der Velden