MeesterlijkSeizoen 20b, aflevering 4

De groep is opgesplitst. Jeroen en Peggy zijn in Vinci. Nikkie en Tygo zijn in Caprese Michelangelo en de andere drie kandidaten zijn in Florence, de bakermat van de Renaissance. Nergens in Italië vind je zoveel kunst en architectuur uit die periode. En dat is vooral te danken aan de rijke bankiersfamilie De Medici, die 600 jaar geleden de stad lange tijd bestuurden en dol was op kunst. Een deel van hun collective is nog steeds te bewonderen in het Uffizi, het belangrijkste museum van Florence, met in de collective Da Vinci, Michelangelo, Caravaggio en zelfs Rembrandt.

Dag 7

Nikkie en Tygo worden naar het geboortehuis van Michelangelo gebracht. Jeroen en Peggy gaan naar het geboortehuis van Leonardo da Vinci. Patrick, Ellie en Ron gaan naar Florence. Ze weten nog niet van elkaar, wie de executie overleefd hebben. Daar komen ze tijdens de tweede helft van de opdracht pas achter.

Dag 8

Vandaag wordt het tweede deel van de opdracht gespeeld. Jeroen, Peggy, Nikkie en Tygo zijn rond lunchtijd, als de opdracht af is, ook aangekomen in Florence. Peggy beseft dan pas, dat Horace het spel heeft verlaten.

Die middag speelt de hele groep samen een tweede opdracht in het centrum van Florence. Als ze een kwartiertje goed opletten, kunnen ze ruim 2000 euro verdienen. Dat blijkt helaas toch lastiger dan verwacht!

Dag 9

Bij het ontbijt werd Ron met ballonnen, slingers, gezang en een klein taartje verrast voor zijn verjaardag. In de ochtend mogen ze de toerist uithangen in Florence, maar daarna wordt het weer spannend: Bij de Medici Villa la Ferdinanda maken ze de test en volgt de executie.

Deze keer waren er meerdere mensen die de test als slechtste gemaakt hebben. Degene die hem het langzaamst gemaakt heeft en daarom naar huis moet, is Ellie. Ze geeft het penningmeesterschap over aan de jarige Ron.

© 2023 Ronald van der Velden