ListigSeizoen 20b, aflevering 2

Na de intieme ontmoeting met de oud-mollen hebben de kandidaten nog veel vragen. Wat is daar precies gebeurd? Wie heeft welke troef gepakt? En waar is het geld? In de vallei van Orcia, de rivier die daar stroomt, wacht de kandidaten een fysiek zware opdracht en het lijkt wel of het schitterende landschap daar ze verblindt. En de penningmeester krijgt een doorslaggevende rol, die de pot flink kan spekken.

Dag 3, Pienza

In Pienza volgt een inspannende dag. Eerst gaan de deelnemers in twee teams op pad langs een schitterende slingerende weg door het Italiaanse landschap, met een zware last op hun schouders. ‘s Avonds wacht er een klassieke laseropdracht op hen waar niet alleen geld verdiend kan worden maar ook een hele stapel troeven.

Dag 4, Pienza

Tygo treft Ron in de ontbijtzaal, die in zijn boekje zit te schrijven. Ze besluiten nog geen bondje te sluiten maar wel informatie te gaan delen. Ron verklapt dat Ellie bij de wandeltocht vaak twijfelde om stenen te ruilen. Tygo vertelt dat Nadja en Jeroen bij hem aan het muiten waren. Dan zien ze dat Horace aan het andere uiteinde van de tafel rustig zit mee te luisteren…

Dan volgt een opdracht waarbij de kandidaten een zwarte vrijstelling kunnen verdienen, maar dat hangt ook heel erg van de penningmeester af. Na afloop blijkt Patrick wel geïnteresseerd om een bondje te sluiten met Ellie. Zij maakt zich vooral zorgen dat ze een bondje zou sluiten met de mol.

Bij Bagno Vignoni studeren de kandidaten voor de test en de executie. Wanneer ze op een dorpsplein willen gaan zitten voor de executie, beseffen ze dat er een stoel te weinig is voor de groep en een extra stoel naast Rik.

Ze gaat erop zitten en krijgt spontaan te horen dat ze daarmee is vrijgesteld van de executie! De groene schermen die we te zien krijgen, zijn voor Peggy, Patrick, Nikkie en Tygo. Het rode scherm is helaas voor Nadja.

© 2023 Ronald van der Velden