Onder de pannen?Opdracht in aflevering 9

Op een Chinese food market bemensen de deelnemers twee stalletjes. Daar moeten ze oer-Mollandse gerechten bereiden en verkopen. Hoe meer transacties, hoe meer geld voor de pot.

Op een overvolle food market vertelt Rik wat de groep te doen staat. Ze krijgen de beschikking over twee food cars en moeten in twee uur tijd zoveel mogelijk geld verdienen. Maar wel met de verkoop van Nederlandse gerechten.

Buddy en Miljuschka bemannen samen een wagentje. Buddy mag de marketing gaan doen, dan regelt Miljuschka pannenkoeken. Stamppot ziet ze niet zitten want in een hoekje staat slechts één gaspit. Rob en Nathan gaan intussen nadenken over prijzen, want die mogen ze zelf kiezen. Nathan biedt gelijk een foto met zichzelf bij elke stroopwafel.

Als een vrouw met drop en stroopwafel aan komt lopen bij de kraam van Nathan en vertelt dat het daar vijf keer zo duur is, beseft hij dat ze een fout gemaakt hebben. Intussen is het Miljuschka gelukt om een eerste pannenkoek te bakken. Buddy deelt hem in stukjes uit, om de Chinezen kennis te laten maken met deze lekkernij.

Nathan en Rob moeten inmiddels een nieuw gerecht tevoorschijn toveren. Ze leggen daarom de rookworsten op de grill en beleggen er broodjes mee. Miljuschka bakt rustig verder met de pannenkoeken en weet zelfs kaas- en appelvarianten te bereiden. Ze vergeet zichzelf intussne ook niet en proeft overal flink van.

Als de twee uur om zijn, komt Rik hen complimenteren. Er hebben 49 transacties plaatsgevonden en ze verdienen 25 euro per stuk. Dat levert in totaal 1225 euro op, maar Rik moet dat afronden naar 1220 zodat de pot op 11200 komt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden