Je draai vindenOpdracht in aflevering 8

De groep krijgt tien vragen die individueel beantwoord worden. Omstebeurt mag een speler kiezen om de antwoorden door te draaien naar andere spelers. De beste speler verdient een vrijstelling.

Tags: Vrijstelling en Quizvragen

Rik wacht de groep op in een chique kamer aan een ronde tafel. De president heeft aan deze tafel gedineerd en daarmee is het een belangrijke plek voor de Chinezen. Rik stelt tien vragen en de kandidaten schrijven ieder afzonderlijk hun antwoord op. Na elke vraag krijgt steeds één kandidaat de mogelijkheid om de tafel te draaien en zo de antwoorden door te schuiven.

Elk goed antwoord levert een punt op; degene met de meeste punten krijgt een vrijstelling voor de komende executie. Nathan mag als eerste kiezen. Hij beseft: als degene die aan de beurt is om te draaien, het antwoord waarschijnlijk niet weet, dan is het slim om zelf een fout antwoord op te schrijven.

  • Bij onze eerste ontmoeting deelde ik een wijsheid van een beroemde Chinese filosoof. Hoe luidt zijn naam? – Nathan neemt het antwoord van Buddy (Lao Tse) en dat is goed.
  • Een van de eerste steden die we aandeden was Sanmenxia. Die stad heeft een bijzondere bijnaam dankzij een dier; hoe wordt die stad ook wel genoemd? – Buddy houdt zijn antwoord (Stad van de zwanen) en dit is correct.
  • Het molgeld is dit jaar ontworpen door kijkers. Op welk biljet staan de vlaggen van alle landen waar Wie is de Mol is geweest? – Leonie vraagt het antwoord van Nathan (100 euro) maar die had expres een fout antwoord gegeven. Het juiste antwoord is 500 euro.
  • Jullie hebben bij de opdracht verkeerd op de parkeerplaats van Fuxi mountain 320 euro verdiend. Hoeveel had dit kunnen zijn? – Nathan heeft als enige het juiste antwoord (2560 euro), maar schreef dit niet zelf op.
  • Welke twee continenten werden door jullie goed geplaatst tijdens de opdracht wereldbeeld? – Miljuschka draait door. Alleen Rob heeft het antwoord goed.
  • Hoeveel kandidaten mochten er maximaal in één hovercraft? – Vijf
  • Hoe heet de stad waar jullie letters zochten om “Wie is de mol” te spellen? – Luoyang
  • Uit hoeveel Chinese tekens bestaat de zin “Wie is de mol”, die jullie leerden tijdens het Chinees schrijven? – Miljuschka ziet dat Buddy het juiste antwoord (drie) opschrijft en geeft dus zelf een fout antwoord, dat bij Rob terecht moet komen. Ze raakt de tel kwijt met draaien maar herstelt zich. Miljuschka en Nathan hebben nu het juiste antwoord.
  • Wat is het juiste telefoonnummer tijdens de opdracht Voicemol in het graanveld? – Dit is de tie-breaker. Nathan weet het antwoord niet en wisselt met Miljuschka. Geen van beiden heeft het goed.
  • In het dorp Weijiapo zijn jullie op zoek gegaan naar envelopen met geld. In welk van de volgende enveloppen zat geen geld? CompuArt, MolCrazy, Loekie4. – Miljuschka houdt haar antwoord (CompuArt en MolCrazy) en dat is goed. Zij verdient de vrijstelling.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden