DoorzichtigOpdracht in aflevering 8

Er zijn zes koffers met bedragen erop. In elke koffer moeten de juiste kokertjes met geld komen, die opgeteld dat bedrag vormen. De kandidaten mogen alleen vooraf de kokertjes openen.

Tags: Raadsels en Geld

Op een glazen hangbrug staan zes kisten. Bij vijf daarvan komen de kandidaten te staan. In elke kist moet een specifiek bedrag verzameld worden. Dat geld zit in kokertjes die ze aan het begin krijgen. Ze mogen die eenmalig openen om de inhoud te bekijken en moeten ze daarna gesloten doorgeven. Er blijven dan negen kokers over voor de zesde kist.

Al zodra de groep de brug betreedt, weet Miljuschka dat ze de hoogte niet aandurft. De opdracht wordt dus met vier kandidaten gespeeld die in totaal 24 kokers moeten doorgeven. Er kan maximaal 2000 euro verdiend worden.

Buddy staat bij de koffertjes waar 120 en 80 in moet komen. Rob neemt de 210, Nathan de 150 en Leonie zowel de 240 als de 1200. En Buddy krijgt nog vier kokers extra dus in totaal mag hij van tien kokers ontvangen wat erin zit. Met het geld in zijn handen kan hij het koffertje van 80 euro al samenstellen. Maar hij heeft geen idee meer wat hij nu nog bij zich draagt.

Na een tijdje beseft Nathan ineens dat hij 110+75+25 heeft en daarmee precies het koffertje van Rob compleet kan maken. Aangezien Buddy al vergeten is welke bedragen hij heeft, besluiten ze de puzzel verder op te geven en de resterende kokers naar Leonie te brengen voor de koffer van 1200 euro. Helaas wordt die koffer niet eens volledig gevuld en blijkt alleen de koffer van 80 euro correct.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden