Voice molOpdracht in aflevering 6

De kandidaten kunnen steeds met één telefoon de volgende bellen en het geluid zoeken. Als ze de afstanden tussen de telefoons meten, weten ze het telefoonnummer van Rik.

Verspreid over een enorm tarweveld liggen zes telefoons. De afstanden tussen de telefoons in meters vormen in de gevonden volgorde het elf-cijferige telefoonnummer van Rik. Die mobieltjes zijn te vinden door ze te bellen. Als ze de afstanden goed opmeten en Rik bellen, vertelt hij hen hoeveel geld ze verdienen. Hij belt de eerste telefoon om hen op weg te helpen.

Dat eerste telefoontje ligt ongeveer een meter van het startpunt, dus het eerste cijfer is een 1. Buddy belt het volgende telefoontje. De klok telt inmiddels af vanaf 20 minuten. Nathan en Leonie vormen een zoekend duo en Buddy met Miljuschka. Nathan weet als eerste het telefoontje te vinden. Tijd om te meten! De afstand lijkt 69 meter, maar Miljuschka weet dat mobiele nummers in China beginnen met 1-70.

Nathan vindt ook de derde telefoon. Buddy laat Rob staan bij de tweede en gaat zelf op pad met het meetlint. Hier meten ze 91 meter. Leonie vindt de vierde telefoon op 37 meter en op aanraden van Claes gaan ze ook vast op zoek naar de vijfde telefoon. Hij vindt deze zelf (65 meter) en Nathan sprint naar de zesde telefoon (18 meter).

Ze bellen het gevonden telefoonnummer maar krijgen een Chinese voicemail. Ze vervangen de laatste meting door 17 en in een derde poging ook nog de 37 door 36, maar al deze pogingen zijn niet correct. Ze proberen ook nog 16 als laatste getal, maar blijven Chinese berichten krijgen en geen Rik. Het juiste getal was 1-70-90-37-65-18. Ze zaten maar één meter van 1500 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden