Tambourmaîtres Opdracht in aflevering 8

De kandidaten moeten ieder een eigen doedelzak-groep over een veld leiden en daarbij twee vlaggen oppakken. Eerst leren ze de officiële tambourmaître-technieken.

Tags: Muziek en Locals

Voor deze opdracht zijn geen uithoudingsvermogen, hersens of een hoop lef nodig. De kandidaten beklimmen het Hopetown House en krijgen daar een demonstratie van doedelzakspelers te zien. Hun opdracht is om tambourmaître te worden, de aanvoerder van zo’n band. Ze moeten zorgen dat hun groepen volgens precies dezelfde ingewikkelde patronen over het veld met zes vlaggen lopen. Ze mogen één keer kijken hoe het echt moet. De muziek duurt precies drie minuten en op het einde moeten de tambourmaîtres weer in het midden van de cirkel staan. Onderweg moeten ze de twee vlaggen van hun kleur meenemen.

Eerst krijgen ze les van de echte tambourmaîtres. Angela vertelt elke kandidaat, welke kleur vlag die mee moet nemen tijdens de route over het veld. Yvonne neemt de rode vlaggen mee, Nico de gele vlaggen en Sigrid de blauwe. Het wordt één groot chaotisch circus waarbij de groepen een hoop door elkaar heen lopen. Angela en de echte tambourmaîtres zijn tevreden en er is F7500 verdiend, zodat de pot op F65000 staat.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden