Ontknoping in EdinburghSeizoen 2, aflevering 8

In de laatste dagen gaan de kandidaten aan de slag als tambourmaître en verdienen ze met individuele opdrachten de laatste guldens voor in de pot... en dan is het tijd voor de uitslag!

Dag 15

De dag begint in Edinburgh. In de pot zit F57500 en er zijn nog twee opdrachten te gaan om dit bedrag te verhogen. Bij de eerste opdracht gaan de kandidaten muzikaal en typisch Schots aan de slag. Die laatste avond volgt een diner.

Dag 16

Op de laatste dag gaat elke kandidaat een eigen opdracht doen om F2500 te verdienen voor de pot. Die avond volgt voor hen de ontknoping. Sigrid verdenkt Nico ervan, dat hij een aantal opdrachten gesaboteerd heeft zoals het vlotbouwen en de puzzels in de kasteeltuin. Nico is ervan overtuigd dat Sigrid de mol is vanwege de puzzeltocht met de slimmerds en het abseilen. Yvonne blijft inzetten op Nico, vanwege de ballonopdracht en de fortopdracht.

De uitslag volgt in Edinburgh Castle. De drie kandidaten melden zich in een grote zaal in het kasteel bij Angela. Zij typt de namen van de kandidaten in op de laptop en het scherm zal hen tonen, wat hun rol was. Yvonne gaat eerst en krijgt een rood scherm: Zij was de verliezende finalist. Nico komt daarna en krijgt het logo van De Mol op zijn scherm. Sigrid is de winnares en gaat met F70000 naar huis. Zij zat al aan het begin van het spel, als eerste op de juiste mol.

© 2023 Ronald van der Velden