EdinburghOpdracht in aflevering 8

De kandidaten krijgen op de Royal Mile in Edinburgh ieder een individuele opdracht, waarmee ze geld gaan verdienen zodat de pot uiteindelijk nog oploopt tot F70000.

Tags: Locals, Geld en Stad

Met deze opdracht kan F2500 per kandidaat verdiend worden, dus F7500 totaal. Elke kandidaat gaat een andere opdracht doen. Sigrid gaat vandaag de toeristen in Edinburgh rondleiden in een bus. Nico gaat op de Royal Mile met een tafeltje en een computer alle passanten aanbieden om het antwoord op elke willekeurige vraag op te zoeken op internet. Yvonne gaat karikatuurtekeningen maken van de mensen die langskomen.

Sigrid moet ervoor zorgen, dat ze per toerist minstens een half pond verdiend heeft. Yvonne moet minstens één tekening voor vijf pond verkopen. Nico moet in totaal tien pond verdienen met zijn antwoorden. Hij moet echt mensen smeken om hen te mogen helpen. Sigrid rijdt mee met een Engelse gids en vertaalt de teksten naar het Nederlands en Frans, vaak net niet letterlijk… (“Links zien we opnieuw de hijskranen waaraan de Koninklijke familie gaat bungee-jumpen”).

Nico controleert of er inderdaad niets over de vriendin van een voorbijganger op internet staat. Yvonne krijgt eindelijk iemand zover om zich te laten tekenen voor vijf pond. Op het einde van de rit legt Sigrid de toeristen uit, dat ze een fooi nodig heeft, ook al heeft de helft van de mensen het niet verstaan. Nico verdient uiteindelijk ook nog tien pond. Sigrids passagiers verlaten de bus echter zonder een fooi achter te laten. Er is dus F5000 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden