CliffhangersSeizoen 2, aflevering 3

Een kasteeltuin vol raadsels, een hele nacht doorwerken, een onverwachte executie die niet is wat het lijkt én een afdaling vanaf een steile klif...Twee zware dagen in Schotland.

Dag 4

De kandidaten slapen in Loch Ness. Er breekt een discussie los tussen Sigrid en Yvonne over hoe de groep moet werken. Cor denkt dat Sigrid zich teveel wil profileren en zij vindt dat Cor in stereotypes denkt. Kortom, de sfeer zit er goed in. Tijd voor opdrachten.

Dag 5

Na de opdracht worden de kandidaten voor een diner naar Castle Stuart gebracht, waar ze proosten op de Mol. Dan vertelt Angela dat er geen opdracht komt, maar een ingelaste executie. De kandidaten discussiëren onder een verborgen camera over de motieven van de programmaleiding. Dan denkt, dat bepaalde kandidaten het evenwicht in de groep verstoren, zoals hijzelf. En hij krijgt inderdaad een rood scherm te zien. Angela vertelt hem dat hij, ook al heeft hij de vragen het slechts ingevuld, morgen nog mee zal doen met de opdracht. In die opdracht zal Dan een herkansing krijgen. Als hij daarin slaagt, zal er iemand anders vertrekken.

Dag 6

Dan krijgt een herkansing en pakt die tijdens het abseilen. Dat betekent automatisch dat er iemand anders naar huis gaat. Bij de klif pakt Angela de laptop erbij en de namen worden opnieuw ingevoerd. Deze keer is Björn degene met een rood scherm en hij moet dus écht naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden