GeldstroomOpdracht in aflevering 8

In een raft moeten de kandidaten geld verzamelen dat boven de rivier hangt. Maar dan moet wel de juiste kandidaat de juiste koker van de juiste lijn pakken...

Tags: Lef, Survival, Route, Varen, Verzamelen, Geld en Water

Deze opdracht speelt zich af op een wilde rivier. De kandidaten gaan raften over een route in drie gedeeltes. In het eerste deel staat de uitleg van de opdracht op grote borden aangegeven langs de rivier. Bij het tweede deel kan belangrijke informatie verzameld worden. Bij het derde deel moet de groep daadwerkelijk in actie komen. In totaal kan 4000 euro verdiend worden. Onderweg gaat een coach mee om te zorgen dat de kandidaten veilig de finish halen.

Op het eerste traject vinden ze de uitleg: Er hangen 12 lijnen met kokers over de rivier. De kokers hebben allemaal een kleur. In een aantal kokers zit geld. In de andere kokers zit mingeld. Zometeen komen er informatieborden. Daarop staan de juiste lijnen en de kleuren van de kokers die jullie moeten pakken. Het geld in de kokers wordt verdubbeld mits de juiste persoon deze pakt.

Daarna volgen twaalf borden. Op elk bord staat een vlag, een kleur en de naam van een kandidaat. Elke kandidaat moet dus onthouden welke drie lijnen en kokers gepakt moeten worden. De eerste lijn blijkt voor Simone en die pakt de blauwe koker zonder al teveel problemen.

Daarna is Jan aan de beurt. Hij moet de volgende koker pakken, maar om dat te kunnen doen springt hij overboord. Het lukt hem om met behulp van de Georgische coach, weer aan boord te klimmen en hij heeft de koker. Ruben is de volgende maar kan zijn gele koker niet pakken.

Olcay is als volgende en pakt twee kokers van dezelfde lijn. Maar intussen worden ook meerdere lijnen overgeslagen omdat de juiste koker niet binnen bereik hangt. Ruben mist de volgende koker ook maar Jan weet nog een koker te pakken. En dan zijn ze al ongeveer bij de finish.

Bij de finish staat Art te wachten. De kandidaten kijken hem trots aan, maar de opbrengst is verrassend. 250 euro, -50 euro, 250 euro, -50 euro en -50 euro. In totaal dus 350 euro verdiend. Een enkele mingeld is verklaarbaar door Olcay, maar de andere twee niet. De twee positieve bedragen waren gelukkig wel door de juiste kandidaat gepakt, dus de opbrengst is 850 euro. De pot stijgt naar 14250 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden