Schijn WerperSeizoen 18, aflevering 7

Simone was vorige week de enige die haar scherm te zien kreeg. Gelukkig voor de nieuwslezeres was het groen en dus zitten er nog steeds vijf kandidaten in het spel. Olcay, die recht op haar doel afgaat. Een bondgenootschap met haar, prima, maar de zakenvrouw bepaalt de regels. Dat merkte ook Stine, die net anders naar de opdrachten kijkt dan de rest, soms een tikkeltje warrig overkomt, maar ondertussen. En natuurlijk Simone zelf, die weloverwogen te werk gaat en volledig op zichzelf vertrouwt. Want, ze is overtuigd van haar mol. De vriendelijke zachtaardige Ruben, uiterlijk de rust zelve, maar van binnen draaien de hersenen overuren. Bij voorkeur werkt hij samen met een bondgenoot, of hij die nou vertrouwt of niet. Die heeft hij gevonden in haantje de voorste Jan, die altijd staat te trappelen om te beginnen aan een opdracht. Drie vrouwen, twee mannen, één mol.

Dag 12, Tskaltoebo en Koetaisi

Bij het ontbijt bespreekt de groep in hoeverre zij nog informatie met elkaar delen. Simone houdt in ieder geval veel informatie voor zich. Ze denkt alleen dat iedereen nu bondjesloos is maar stiekem denkt Jan daar heel anders over.

Na de eerste opdracht beschuldigt Olcay Ruben er in een onderonsje van, dat hij de mol zou zijn. Hij is sprakeloos en geeft daar eigenlijk geen zinnige reactie op. Hij probeert Jan wel een beetje verdacht te maken en Olcay beseft dat Jan niet héél veel verdiend kan hebben. De groep rijdt dan verder naar Koetaisi. Daar wacht een opdracht op hen met de lokale bevolking.

Dag 13, Koetaisi

De groep gaat verder naar Bordzjomi en neemt daar de trein naar Tsemi. Op de trein speelt zich de derde opdracht af, maar helaas zit de groep op een doodlopend spoor - geen geld verdiend maar zelfs verspeeld. Tijd voor test en executie. Het is Stine die het veld moet ruimen.

© 2023 Ronald van der Velden