VerlostSeizoen 18, aflevering 6

Plots bleek er vorige week tijdens test en executie zoiets als bondgenootschapstress te zijn ontstaan in de kandidatengroep. Jan zocht toenadering tot Ruben die een verbond had met Loes, die hij niet helemaal vertrouwde. Stine was bang dat haar partnerschap met Olcay die weer tegen Jan aanschurkt omdat ze te weinig terug kreeg van de filosofe, aan het verwateren was. En dan was er nog Simone, die wel een partner in het spel zou willen hebben maar de boot lijkt te hebben gemist. Het is een wirwar aan verbintenissen en het werd Loes fataal. En zo reizen drie vrouwen en twee mannen verder naar een opdracht waarbij de penningmeester wederom het verschil kan maken.

Dag 10, van Tbilisi naar Tskaltoebo

De groep vertrekt op de tiende dag voor een fraaie autorit de stad uit. Door een berg- en bosachtige omgeving reizen ze verder naar Tskaltoebo. Bij het eten is Simone al helemaal euforisch, want zij kan de winst al visualiseren. Maar er moet eerst nog lasergame gespeeld worden volgens Ruben.

Na de opdracht vindt Jan het tijd om Olcay zelf te benaderen. Stine luistert intussen stiekem mee bij de deur. Olcay suggereert dat ze een zwarte joker in haar broekzak heeft, maar dat blijkt het deksel van een make-up doosje. Ze wil wel een bondje maar dat loopt nog niet zo soepel.

Simone voelt intussen Ruben aan de tand. Beiden hebben een joker en ze wil graag weten of Ruben iets weet over de zwarte vrijstelling van Stine. Stine stelt Olcay intussen vragen over Jan, want ze is Emilio ook al aan hem kwijtgeraakt.

Dag 11, Sukchai

Na de tweede opdracht wil Simone nog eens rustig praten over het penningmeesterschap. Simone en Jan bieden zich aan en de groep kiest voor Jan. Maar is dat nu omdat ze hem wel vertrouwen, of juist niet?

En dan volgt al de test! Na afloop blijkt dat de zwarte joker is ingezet, waarmee de ingezette jokers verloren gaan. Maar iedereen krijgt nog een kans om door te gaan - in de volgende opdracht. Helaas moet Simone wel haar scherm zien, maar dat is gelukkig groen. Iedereen is door!

© 2023 Ronald van der Velden