Raam taalSeizoen 17, aflevering 8

Nog steeds overtuigd van haar mol verliet Imanuelle het strijdtoneel. Weer een bondgenoot van Jochem eruit. Nog vier spelers in het spel: Drie mannen en Sanne, die inmiddels "one of the guys" wordt genoemd. Eén teveel voor de eindstrijd dus. De groep is het erover eens: Afvallen vlak voor de finale is een miserabel lot en dus komt het de komende dagen erop aan. Het is crunch time zoals ze hier zeggen. De mol maakt het allemaal niets uit. Wie ook de finalisten zijn, ze zullen versteld staan wat er allemaal achter hun rug en soms zelfs onder hun ogen is gebeurd.

Dag 14, Bend

De groep bespreekt dat het wat te gezellig is voor een achtste aflevering. Tijd om niets meer te delen. Thomas is natuurlijk wel benieuwd naar de bondjes, maar Jochem en Sanne laten niets los. Diederik is eerlijk tegen Jochem - hij wil niet net als de eerdere bondjes, dood in de goot gevonden worden.

Na de eerste opdracht moet er bij het hotel over de kamerindeling gepraat worden. Sanne probeert Diederik en Thomas uit elkaar te praten, maar dat is onbegonnen werk. Ze is tot Jochem veroordeeld. En Jochem wil gelijk maar kijken of ze nog snel een bondje kunnen sluiten. Hij bekent daarbij dat hij Diederik verdenkt, maar Sanne verzwijgt dat zij al tijden Jochem verdenkt. Ze gaat op zijn aanbod in en dan begint de tweede opdracht.

Dag 15, Bend

Sanne blijft maar piekeren en besluit Jochem te confronteren met haar verdenking. Hij biecht daarna op dat hij al drie keer op Diederik gestemd heeft dus moet er iets vreemds aan de hand zijn. Want eerder zijn verschillende kandidaten verdwenen die vol op Diederik zaten. Dan is er nog maar één mol mogelijk - zou het dan toch Thomas zijn die ze beiden nog nooit verdacht hebben?

Na de derde opdracht staat de wereld zit Jochem er een stuk relaxter bij, wanneer hij met Sanne de situatie doorspreekt. Thomas en Diederik maken zich meer zorgen - de mol gaat door, Jochem gaat door, dus één van hen valt af. Tenzij Sanne een kandidaat is en Jochem mol. Zij zullen dus een paar vragen op Jochem inzetten voor de zekerheid. Het zal allemaal blijken in de test. Maar de uitslag volgt pas een week later...

© 2023 Ronald van der Velden