VerblindenSeizoen 17, aflevering 7

Mede dankzij de keuze van Imanuelle hoefde de vorige keer niemand naar huis. Bondgenoot Jochem en haar mol Diederik kregen hun scherm niet te zien. Thomas en Sanne wel, allebei groen en dus weten Jochem, Diederik en Imanuelle dat één van hen de dans is ontsprongen; één van hen had eigenlijk een rood scherm. Bij de volgende opdracht krijgen de kandidaten de kans om meer te weten te komen over de anderen, ook over degenen met wie ze geen tijdelijk, proef of echt verbondje hebben. Zelfs de mol zal open kaart moeten spelen. Maar wel op zo'n manier dat er veel verloren kan gaan in de ether.

Dag 12

De groep geniet van lunch in het bos en viert dat alle vijf kandidaten er nog zijn. Het is de beurt aan Thomas om penningmeester te worden en hij heeft er bewust voor gekozen dat pas later in het programma te doen. Ze reizen verder naar de McKenzie Pass voor een opdracht in een bizar landschap, alvorens naar Bend te rijden.

Onderweg komt Jochem erachter dat zijn zelfgemaakte joker kwijt is. Thomas heeft die uit zijn rugzak gepakt na de executie. Diederik krijgt hem te zien en hoort nu dus dat het verhaal van Thomas over de zelfgemaakte jokers bij het kampvuur echt waar is.

Dag 13

De volgende ochtend vroeg spelen de kandidaten de tweede opdracht al heel vroeg in de ochtend. Bij een verlaat ontbijt biecht Jochem daarna op dat hij een joker kwijt is - een zelfgemaakte nog wel.

In de middag gaan ze als echte cowboys en cowgirls op pad en dan vindt Thomas het tijd om de joker terug te brengen aan Jochem. Maar wel in ruil voor twee minuten lezen in zijn molboekje... waar Thomas gelukkig niets over leert.

En dan volgt de test. Deze keer moet er absoluut iemand afvallen, "het spel is even hard als helder" volgens Art. Het is Imanuelle die het spel moet verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden