Meer dan normaalSeizoen 17, aflevering 4

Het vertrek van Roos sloeg in als een bom. Bij haarzelf maar ook bij de rest van de groep; tranen bij de achterblijvers, zeker bij Imanuelle die haar vriendin zag vertrekken. Zelfs de mol leek er stil van, ook omdat met Roos een perfecte dekmantel uit het spel is. De overgebleven zeven reizen verder naar het wilde westen, het land van de cowboys. Eerste bestemming: Pendleton, een stadje waar ze trots zijn op hun geschiedenis en identiteit. Niks moderne stadse fratsen hier, maar ouderwetse rechttoe-rechtaan western-cultuur.

Dag 7, Pendleton

De reis voert verder door Oregon, terwijl de groep fantaseert hoe hun volgende bestemming eruit zou kunnen zien. Het landschap wordt droger, kaler, vlakker, tot ze in Pendleton arriveren. Art ontvangt hen bij de Pendleton Round-Up, de beroemdste rodeolocatie van de Verenigde Staten. Tijd voor een rodeo-opdracht maar dan anders.

Jochem bedenkt die avond dat hij naast het bondje met Sigrid nog extra informatie nodig heeft en zoekt daarom Imanuelle op. Ze twijfelt, want hij was haar hoofdverdachte... probeert hij haar te misleiden? Ze laat hem drie keer zijn handtekening zetten en laat dan zien dat deze anders is dan de handtekening op het molgeld.

Dag 8

Bij het ontbijt neemt Jeroen de pot over en dan rijdt de groep verder het platteland op, naar een boerderij met heel veel balen hooi. Een makkelijke manier om geld te verdienen? Daarna moeten Sanne en Jeroen even samen wandelen om "alle informatie te levelen". Sanne beweert altijd op Sigrid gestemd te hebben.

Dan volgt de derde opdracht en die heeft een minder positief effect op de pot. Raar, want de groep wist toch precies hoeveel ze konden uitgeven? Maar er komen wel drie jokers in het spel. Imanuelle bedenkt dat ze ook wel een bondje met Sigrid wil. Sigrid wil dit bondje gebruiken als verzekering op haar bondje met Jochem.

Maar zodra ze Jochem hierover eerlijk vertelt, biecht hij over zijn eigen bondje en blijkt zelfs aan Imanuelle verteld te hebben op wie ze gestemd hebben. Dan volgt de executie; Sanne krijgt een groen scherm en daarna ook Jeroen, Jochem. Sigrid krijgt het rode scherm en dat levert veel tranen op... en vooral ook Jochem lijkt heel hard geschrokken. Heeft hij spijt...?

© 2023 Ronald van der Velden