Het laatste woordSeizoen 17, aflevering 3

De groep heeft na het vertrek van Yvonne, Portland achter zicht gelaten. Ze zijn voor het eerst in dagen herenigd en kunnen gaan genieten van de prachtige kustlijn en elkaars gezelschap. Iedereen lijkt blij dat de club nu even compleet is. Dat er ook een mol tussen zit, lijkt er niet toe te doen. De stemming is opgetogen, al broeit er onder de oppervlakte natuurlijk vanalles. Hopelijk kunnen ze dat hervonden groepsgevoel meenemen in de volgende fysieke opdracht. Daar kan flink wat verdiend worden voor de pot, maar dan moeten ze wel samenwerken.

Dag 5, Portland

"s Ochtends is Jochem zijn molboekje met vogels op de voorkant kwijt. Bij de receptie kan men hem helaas niet helpen. Hij ondervraagt zijn kamergenootje Sigrid maar die ontkent iets te weten. Zij blijkt wel de sleutel te hebben van Diederik en Thomas en heeft daar de vragenlijst van Thomas gevonden die hij voorafgaand aan de opnames heeft ingevuld. Het boekje van Jochem ligt echter bij Imanuelle.

Op het strand vraagt Jochem de groep, hoe het met het groepsgevoel staat. Het klinkt allemaal gezellig. Hij voegt 1700 euro samen met het bedrag in de zak van Diederik en alles lijkt nog compleet. Roos mag de nieuwe penningmeester worden.

De groep gaat uit eten bij een Italiaans restaurant. Daar vertelt Thomas dat hij erg baalt dat zijn vragenlijst gestolen is en vooral dat die uit zijn dichte koffer gehaald is. Sigrid zegt niets, maar kan zichzelf niet uitstaan. Jochem heeft zijn boekje inmiddels terug. En dan belt Art voor de volgende opdracht.

Die nacht in het hotel besluiten Jeroen en Sanne hun verbond te starten. Jeroen vraagt Sanne of zij de mol is en daar geeft ze eigenlijk niet eens direct antwoord op. Ze besluiten hun lijstjes met niet-mollen naast elkaar te leggen maar énigenlijk vetrouwen ze elkaar nog niet volledig...

Dag 6, Manita

De volgende ochtend heffen Thomas en Diederik hun "stage-verbond" op. Ze besluiten elkaar nu echt te vertrouwen. De groep gaat dan in duo"s aan de slag met een ingewikkelde autorit door Portland. En dan is het tijd, voor de rest in Peninsula Park. Groen deze week voor Thomas, Sanne, Diederik, Jochem en Imanuelle. Maar het rode scherm is voor Roos en dat komt hard aan bij de groep.

© 2023 Ronald van der Velden