MeegaandSeizoen 17, aflevering 2

Juist degene die zijn vrijstelling inleverde ten gunste van de groep, moest het spel verlaten. Vincent maakte de test het slechtst en werd zo de eerste afvaller. Thomas, Jeroen en Roos konden opgelucht ademhalen; zij kozen voor zichzelf, niet voor een groepsvrijstelling en gingen zo door. Maar of ze ooit nog het vertrouwen van de krijgen van de rest? De verhoudingen in de groep staan sowieso vanaf dag één op scherp. Natuurlijk wordt er toenadering gezocht en voorzichtige pogingen gedaan tot verbondjes, maar hoe lang die duren of hoe hecht ze zijn is nog maar de vraag. Niemand lijkt de ander echt te vertrouwen, de verdenkingen gaan alle kanten op en de mol lijkt zo'n ideale kandidaat dat niemand iets doorheeft.

Dag 3, Oregon

De groep begint de dag met een opdracht in een enorme papierfabriek. Helaas eindigt de groep met minder kandidaten dan waar de opdracht mee begon: Diederik, Roos en Jeroen zijn verdwenen. De andere zes zijn gefrustreerd en spreken de opdracht na bij een sushi-tentje in Portland.

Ook na de tweede opdracht zijn de drie verdwenen kandidaten nog niet terug. Zelfs op de hotelkamers ontbreekt elk spoor, terwijl de bagage er nog staat. Zes kandidaten vallen vol vraagtekens in slaap.

Dag 4

Bij het ontbijt stelt Sanne voor om helemaal niets te vertellen aan het verdwenen drietal. Op die manier hebben zij geen voordeel maar nadeel bij de test. Maar na afloop knaagt het; Diederik checkt dat zijn verbondje met Thomas nog een etmaal verlengd wordt rn Imanuelle laat haar boekje aan Roos lezen.

In Director park volgt de test en executie. Een aantal kandidaten heeft nu echt geen flauw benul en velen van hen spreiden nog uitgebreid. We zien een groen scherm langskomen voor Jeroen, Thomas, Roos en Sanne. Maar Yvonne heeft het minder goed gedaan, zij moet opstappen.

© 2023 Ronald van der Velden