Molverkiezing

De groep gaat naar een klein bergdorpje. Elke kandidaat mag een kwartier campagne voeren en een toespraak houden voor de inwoners. Daarna moeten de inwoners stemmen: Wie denken zij dat de mol is? Wint de mol, dan wordt 2000 euro verloren. Zo niet, dan wint de groep 2000 euro.

00:26:04 Opdracht: Molverkiezing
De opdracht speelt zich af in een schitterend tamil-dorpje waar voornamelijk theeplukkers wonen. Vandaag gaan ze naar de stembus om hun mol te kiezen. Als een meerderheid voor de echte mol kiest, verliezen ze 2000 euro uit de pot. Kiezen ze een kandidaat, dan verdient de groep juist 2000 euro. Ze krijgen een kwartier de tijd om campagne te voeren.

00:31:20 Marlijn in de opdracht Molverkiezing
Martine deelt voornamelijk briefjes uit met haar naam en het verzoek om te stemmen op haar. Chris gaat vol energie op pad en hoopt zo vrienden te maken met de inwoners. Marlijn verovert harten door een stukje te zingen. Margriet kiest voor intimidatie en Rik gaat gewoon een gebrekkig gesprek aan.

00:32:59 Opdracht: Molverkiezing
Dan verzamelen de 193 inwoners zich in de tempel. Daar mag elke kandidaat in een microfoon nog één keer uitleggen waarom op hem of haar gestemd moet worden. Een tolk vertaalt dit. Martine maakt er gelijk maar een onnavolgbaar verhaal van.

00:35:29 Marlijn in de opdracht Molverkiezing
Marlijn gooit haar charmes in de strijd. Ze vertelt dat ze een actrice is, een professioneel leugenaar. De mol is de beste rol die ze ooit gespeeld heeft. En Rik maakt het nog serieuzer: Hij vertelt dat hij een betrouwbare nieuwslezer is maar nog geen euro verdiend heeft in het spel.

00:41:49 Opdracht: Molverkiezing
Margriet intimideert rustig verder en vraagt de inwoners om geen woord te geloven van wat de anderen gezegd hebben. En Chris maakt er weer een vrolijk optreden van, wat een goede indruk lijkt achter te laten. Na het stemmen geeft Art de uitslag: Met een overweldigende hoeveelheid stemmen wint Chris de verkiezing.

Afbeeldingen