VerradenSeizoen 15, aflevering 3

Ajouad had bij de vorige executie voor de tweede keer op rij een vrijstelling en gaf hem niet weg aan Chris en leek bang dat dat zijn vriend fataal zou worden. Niet dus. Evelien was de eerste vrouw die naar huis moest. De rest strijdt verder en verruilt het drukke Colombo voor de voormalige Hollandse vestingstad galle. Maar niet voordat de zeven overgebleven kandidaten en de mol in het duister moeten tasten naar geld.

Dag 4 (Colombo)

Na de test waarbij Evelien het spel moest verlaten, bespreken de kandidaten die avond welke opdracht ze verwachten. Rik gokt op lasergamen aangezien het al donker is en hij blijkt gelijk te krijgen. Alle kandidaten worden intussen steeds fanatieker.

Dag 5 (Colombo)

De volgende dag moet er al om half zeven ontbeten worden. Art belt hen tijdens het eten en zoekt zes aandachtstrekkers. Chris en Rik gaan als duo op stap, de andere zes moeten hun aandacht trekken in de tweede opdracht. Maar misschien hadden ze juist deze twee mannen beter in de gaten moeten houden?

Dag 6 (Galle)

De groep verlaat de hoofdstad en reist naar Galle, dat 150 jaar lang door de VOC gebruikt werd als steunpunt. Nederland bouwde er zelfs een vesting die later een tsunami zou overleven.

Op het moment dat de groep een derde opdracht verwacht aan het strand bij Galle, verrast Art hen met een bijzondere test. Zittend tegenover hun medekandidaten maakt elke speler de test. Op het einde volgt vraag 21: Wie gun jij een vrijstelling?

Iedereen die minstens eenmaal genoemd wordt door een ander, blijkt automatisch naar de volgende aflevering door te gaan. Het kan dus zo zijn dat er geen enkel rood scherm te zien is. De stemmen blijken goed verdeeld. Chris krijgt twee stemmen en Carolina nul, maar zij heeft een groen scherm. De rest heeft één stem ontvangen en dus hoeft er niemand naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden