Post bezorgenOpdracht in aflevering 9

De enveloppes met geld die de groep eerder op mocht sturen, zijn bezorgd op de eilanden rond Ellis Island. In twee duo's gaan ze met bootjes de postbussen legen. Maar neemt iedereen het geld eerlijk mee, en welke rente levert het op?

Tags: Zoeken, Varen, Boot, Verzamelen, Geld en Water

De kandidaten komen op de zeventiende dag eindelijk bij Ellis Island. De enveloppes met geld zijn op de omliggende eilanden bezorgd en moeten met een traditionele boot opgehaald worden. Freek gaat met Susan in een boot, Sofie met Tygo.

De eerste enveloppe die Freek ophaalt is degene van Daphne. Dat geldt levert dus helaas geen rente op, want zij heeft al een tijd geleden het spel verlaten. De tweede enveloppe wordt door Susan uit de brievenbus gehaald, met haar eigen naam erop: Suus Visser.

Sofie heeft intussen haar eigen enveloppe gevonden, met de naam van Susan erop, haar mol. Tygo opent de tweede brievenbus, met daarin helaas een enveloppe die geadresseerd is aan Jennifer. En Freek vindt twee enveloppes in de volgende brievenbus: Eentje aan Sofie en eentje aan Susan. Veel rente dus! Maar waarom hebben de twee enveloppes voor Susan precies hetzelfde handschrift?

Dan beginnen beide duo"s te tellen. Er lijken geen zes maar zeven enveloppes beschikbaar te zijn, waarvan één locatie dus niet op de kaart staat. Tygo biecht aan Sofie op, dat hij de enveloppe van Jan-Willem gejat en verstuurd heeft. Maar de volgende brievenbus die ze vinden, is al leeg... heeft Susan of Freek die al geopend?

Als ze terug zijn bij Art, maakt hij alle enveloppes open zonder dat we de namen kunnen zien. De 8700 euro gaat van de enveloppes terug naar de pot, die op 14950 euro komt. De rente, 2750 euro, brengt de pot op 17700. Maar er is één enveloppe niet bij Art bezorgd...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden