WantedOpdracht in aflevering 8

Freek heeft een vrijstelling maar moet deze verdedigen. Hij moet ongezien Art weten te vinden in een schitterend stadje. Als de anderen binnen één minuut na hem ook bij Art zijn, verliest hij zijn vrijstelling en verdient de groep 2500 euro. Maar de groep weet niet alles...

Tags: Communicatie, Vrijstelling, Jagen en vluchten, Zoeken en Stad

Freek heeft een vrijstelling voor de finale maar de andere vier kunnen die nog afpakken. Ze gaan met Art naar het centrum van een dorpje. De groep moet Art eerst zien te vinden, want Freek probeert als eerste naar diezelfde locatie te komen. Als hem dat lukt en de anderen spotten hem een minuut lang niet, dan mag hij de vrijstelling houden. Weten ze Freek binnen een minuut na Freek bij Art te komen, dan moet hij de vrijstelling opgeven en verdienen ze 2500 euro.

Maar Art vertelt niet alles. Het viertal krijgt porto"s mee zodat zij zich kunnen verdelen over het dorpje. En Freek kan weer stiekem meeluisteren op hun portokanaal. Hij hoort hen dus hopen dat Freek geen vervoersmiddel neemt en stapt spontaan in een taxifiets.

Freek weet vrij snel Art te bereiken. Maar vlak daarvoor is de groep al begonnen om het stadje uit te kammen. Jan-Willem heeft Art inmiddels gevonden en ligt onder een vrachtwagen te wachten tot hij Freek ziet arriveren. Toevallig wordt hij net door een hond lastiggevallen als Freek ongezien bij Art aankomt. Ruim een minuut later heeft nog niemand iets door en eindigt de opdracht in het voordeel van Art.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden