De lachende derdeSeizoen 14, aflevering 8

Susan moest vorige week kiezen: 2000 euro voor de pot of een vrijstelling voor de hele groep, zodat ze zelf haar scherm ook niet hoefde te zien. Ze koos voor het laatste en dus kon iedereen opgelucht mee naar het paradijs. Turtle Island, een tropisch eiland zoals een kind ze fantaseert. Palmbomen, wit strand, helderblauwe zee. Wat de kandidaten niet weten is dat ze er daar voorlopig helemaal alleen voor staan en dat ze een cruciale keuze voor de kiezen krijgen. Wie gun je, misschien wel ten koste van jezelf, de witte vrijstelling voor de finale?

In deze aflevering twee grote opdrachten. De kandidaten gaan naar een onbewoond eiland waar ze zelfstandig moeten overleven en tegelijk een spel spelen dat uiteindelijk een vrijstelling voor de finale kan opleveren. De volgende ochtend kan de wereld echter weer op z"n kop staan als ze een achtervolging gaan doen in een stad.

Uiteindelijk heeft Freek de vrijstelling in zijn bezit en is het tijd voor de executie. Omdat hij een groen scherm krijgt, is hij zeker van een finaleplek en hoeft zich geen zorgen te maken over de laatste executie. Jan-Willem krijgt echter een rood scherm en blijkt verkeerd gegokt te hebben. Hij moet vlak voor de finale naar huis...

© 2023 Ronald van der Velden