WindmolensOpdracht in aflevering 7

De groep komt bij twintig windmolens van 70m hoog. Bovenop één daarvan ligt 2000 euro. Door drie opdrachten op het strand te doen, kunnen ze een aantal windmolens wegspelen. Daarna mogen de best presterende kandidaten er eentje uitkiezen en beklimmen. Vinden ze geld?

Tags: Strand

In een windmolenpark staan 20 windmolens van 70 meter hoog. In één daarvan ligt 2000 euro op de kandidaten te wachten. Ze hoeven alleen de juiste windmolen te vinden en daarbij krijgen ze hulp. Drie opdrachten en hoe beter ze die uitvoeren, hoe meer windmolens ze kunnen wegspelen.

Als eerste moeten ze 70 meter afstand uitmeten op het strand. Ze komen dan bij een groepje stokken uit, die in het zand geprikt staan. Sofie en Freek zijn te ver gelopen. Susan en Jan-Willem zitten precies goed; Tygo is niet ver genoeg gekomen. Er zijn dus twee windmolens weggespeeld.

Daarna moet iedereen een zak vullen met 14 kilo, totaal weer 70. Er is een voorbeeldzak die al gevuld is; die mogen ze vooraf even voelen. Freek komt op 16kg, Jan-Willem 30kg, Susan 31kg, Sofie 25kg en Tygo 35kg. Daar worden dus helaas geen windmolens mee weggespeeld.

Ten slotte moeten de kandidaten in stilte tot 70 tellen. Hier komen ze uit: Tygo 55, Sofie 62, Susan en Freek 69, Jan-Willem 71. Er zijn nu dus drie windmolens weggespeeld. In totaal hadden met de opdrachten 15 van de 20 windmolens weggespeeld kunnen worden. Iedereen die de derde opdracht goed heeft, mag één overgebleven windmolen beklimmen.

Helaas moeten ze nu dus drie van vijftien windmolens uitkiezen. Jan-Willem heeft gelukkig het filmpje gezien en verwacht dat de meest rechtse windmolen de juiste is. Ze hebben echter molen 19, 14, 8, 3 en 1 weggespeeld. Dus Jan-Willem gaat voor 2, Susan voor 4 en Freek 18.

Susan durft halverwege niet verder en besluit om terug te gaan. Tygo komt boven maar ziet helaas niets, behalve een schitterend uitzicht. Jan-Willem blijkt het filmpje goed gezien te hebben: Hij vindt bovenin de 2000 euro! De pot komt op 4500 euro, plus 8700 euro op de post.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden