VingerafdrukpuzzelOpdracht in aflevering 7

Vier kandidaten moeten op zoek naar vier stukken van een afbeelding. De vijfde houdt vanaf afstand de zoekrichting in de gaten en verzamelt via de portofoon de gevonden plaatjes. Daarna krijgt deze kandidaat van Art vier mogelijke afbeeldingen te zien en moet de juiste uitkiezen.

Tags: Communicatie, Zoeken en Verzamelen

De groep gaat met een busje de bergen in en komt bij een tafel met een kompas. Ze moeten vier stukken van een afbeelding verzamelen; die vormen samen de sleutel tot het verhogen van de pot met 2000 euro. Ze krijgen portofoons mee... en mogen de puzzelstukken helaas niet meenemen.

Bij het kompas zijn vier koersen aangegeven richting de stukken. Susan blijft daar staan om aanwijzingen te geven. Ook mag zij tekenen wat de anderen haar doorgeven.

Freek vindt als eerste een puzzelstuk en denkt dat dit een doolhof moet worden. Susan probeert op zijn aanwijzingen het plaatje na te tekenen. Jan-Willem heeft dan het tweede stuk inmiddels gevonden. Sofie luistert mee en vertelt de groep niet, dat ze weet dat de puzzel een vingerafdruk wordt.

Het uitleggen van de tekeningen valt niet mee. Freek neemt uitgebreid de tijd en ook Sofie maakt het er niet makkelijker op. Alleen Jan-Willem lijkt een handig plan te hebben: Hij laat eerst stipjes langs de rand van het vel zetten en vertelt daarna hoe die verbonden worden. Tygo heeft intussen helemaal niets gevonden.

Na een uur komt de groep weer bij elkaar. Susan krijgt van Art nu vier mogelijke vingerafdrukken te zien. Ze moet aanwijzen welke de juiste is. Helaas kiest ze de foute vingerafdruk. Er wordt dus niets verdiend. Ook mede dankzij Tygo, die verdwaalde en twee bergen verderop terecht kwam en ook nog eens de portofoon uitzette.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden