Topito's verzamelenOpdracht in aflevering 7

Vijf kandidaten rijden elk met vijf topito's in hun eigen vervoersmiddel door een stadje. Als ze elkaar tegenkomen, mogen ze één topito met elkaar ruilen. Wie na een half uur een volledige topo heeft, wint geld voor de pot. Maar de waarde van de oranje topo is onbekend...

Tags: Vrijstelling, Verzamelen en Stad

De groep gaat topito"s verzamelen. Vijf topito"s van dezelfde kleur vormen samen een topo en die levert geld op voor de pot. De kandidaten gaan zich in traditionele voertuigen door het stadje Vigan verplaatsen. Elke keer dat ze elkaar tegenkomen, mogen ze één topito ruilen. Ze krijgen een half uur de tijd en beginnen elk met vijf topito"s.

Jan-Willem verplaatst zich in paard en wagen; hij heeft tweemaal groen, tweemaal rood en een oranje. Sofie begint in een driewieler met een rode, groene en drie gele. Susan begint met tweemaal groen, rood en tweemaal oranje. Tygo begint met driemaal blauw, rood en geel. Freek heeft geel, dubbel blauw en dubbel oranje. Elke kleur blijkt 250 euro waard te zijn maar oranje is een vraagteken.

Als eerste komt Tygo Jan-Willem tegen; hij geeft hem een blauwe in ruil voor rood. Een vreemde zet, want hij had al drie blauwe. De onderhandeling tussen Jan-Willem en Susan verloopt stroever; hij geeft haar zijn oranje topito in ruil voor een groene omdat hij hoopt dat groen uiteindelijk een groene vrijstelling waard is.

En zo gaat het ruilen door. Susan zet stevig in op de oranje topito"s en weet die via Freek allemaal te bemachtigen. Tegelijk lijkt ze helemaal geen zin te hebben om met Tygo samen te werken. Tygo heeft uberhaupt veel pech; hij komt eigenlijk vooral Jan-Willem tegen. Jan-Willem weet de groene topo te completeren.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden