ProcessieOpdracht in aflevering 6

De kandidaten worden in drie groepjes gedeeld maar weten dat niet van elkaar. Een duo loopt mee in een processie en verdient jokers als het niet ontdekt wordt. De anderen moeten op zoek naar hun mede-kandidaten en verdienen geld als zij ze herkennen.

Tags: 's Nachts, Locals, Vermomming, Verstoppen en Jokers

Er liggen zes enveloppen en de kandidaten mogen omstebeurt naar voren komen om er een uit te kiezen, open te maken, de inhoud te bekijken en aan Art te geven zonder iets te laten merken. Jan-Willem gaat als eerste en leest: "Wil je drie jokers verdienen, stop dit kaartje dan terug in de enveloppe en doe alsof er niets aan de hand is".

De meeste andere kandidaten lezen echter: "Stop dit kaartje terug in de enveloppe en doe alsof er niets aan de hand is." Alleen Tygo pakt een enveloppe met dezelfde tekst als die Jan-Willem las. En dan worden alle kandidaten apart genomen, zonder extra informatie.

Aaf en Sofie worden samen gedropt in een drukke wijk. Ze vragen omstanders wat er staat te gebeuren; het blijkt het feest van Allerheiligen te zijn en dat wordt met een grote optocht gevierd. Freek wordt met Susan gedropt en krijgt als eerste uitleg van Art.

Art vertelt: Er zijn zes jokers te verdienen door hun medekandidaten. Als ze dat verhinderen, verdienen ze nog geld voor de pot ook. Dan hoeven ze alleen de anderen te ontdekken. Ze weten echter niet wat de resterende vier precies moeten doen. En dan begint de optocht.

Tygo heeft ervoor gekozen om vooraan een band te marcheren met trompetjes. Dat vindt hij vooral ontzettend leuk en daarnaast heeft hij geen zin om zich enorm te verstoppen. Jan-Willem is tactischer: hij duwt een van de achterste praalwagens, zodat hij voorover gebukt kan lopen.

Freek en Susan ontdekken Tygo vrij snel en ze snappen niet wat Tygo"s tactiek zou zijn geweest. Het is bijna te opvallend. En ook Aaf en Sofie hebben weinig moeite om hem te ontdekken.

Jan-Willem doet het stukken beter. Freek en Susan weten hem helemaal niet te ontdekken. Maar op het allerlaatste moment, als de praalwagen al voorbij is, ziet Sofie dat Jan-Willem zich achterin probeert te verstoppen.

Art vraagt vervolgens los aan de twee duo"s, wie ze ontdekt hebben. Dat is ook het eerste moment waarop ze te horen krijgen, dat er slechts twee kandidaten verstopt zaten. Sofie en Aaf hebben beide namen goed, maar Freek en Susan denken dat ze Tygo en Aaf gezien hebben.

De uitslag van het spel is dus bekend. Jan-Willem verdient drie jokers omdat hij niet door alle anderen ontdekt is. Omdat Tygo ontdekt is, wordt er ook 1250 euro voor de pot verdiend. Maar dat had 2500 euro kunnen zijn.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden