VindingrijkSeizoen 14, aflevering 2

Lang duurde het avontuur niet voor Maurice in Hongkong, tot zijn grote spijt. Maar met maar 400 euro in de pot is de mol een tevreden mens. En voorlopig zal het waarschijnlijk niet veranderen met een rollenspel in aantocht. Of, vinden de kandidaten hun draai in deze geurige haven zoals Hongkong eigenlijk heet. Het is te hopen voor ze, want hoe beter ze de toekomst kunnen voorspellen, hoe meer geld het oplevert voor de winnaar.

Dag 3, Hongkong

De eerste opdracht bestaat uit een toneelspel, waarbij de rollen niet geheel duidelijk zijn. Inmiddels hebben de kandidaten nog een nieuw spelelement gekregen. Ze kunnen geld opsturen naar de negende aflevering, zodat het tussendoor niet verloren kan worden. Maar ze moeten dit aan een specifieke kandidaat adresseren. Als die het redt tot de negende aflevering, zal het geld meer waard worden. Hoe eerder het verstuurd wordt, hoe groter de winst.

Iedereen krijgt een eigen enveloppe. Owen en Susan zijn op dat moment al vertrokken naar de opdracht bij het theater. Tygo besluit stiekem één van de twee overgebleven enveloppes te jatten. Pas na de opdracht komt Jan-Willem erachter wat er gebeurd is. Maar hij besluit te zwijgen en geeft zijn eigen enveloppe weg en verdenkt Daphne en Jennifer van de diefstal.

Dag 4, Kowloon

De groep verlaat de stad, op weg naar Kowloon. In de natuur vinden ze een verlaten televisiestudio waar op vijf plekken geld verdiend kan worden. En in de middag vindt een bijzondere test plaats op een bijzondere plaats.

Dan is het tijd voor de executie. En Art heeft heftig nieuws: de zwarte vrijstelling is ingezet. Niemand wil het toegeven maar wij weten dat het Sofie geweest is. Jan-Willem, Daphne, Tygo en Sofie krijgen een groen scherm te zien maar Owen moet helaas naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden